El diputat Joan Plana ha participat en la presentació del seminari a l'inici de la primera sessió que ha tractat sobre la integritat institucional i normativa de protecció a les persones alertadores i els canals d'alertes
La Diputació de Girona organitza aquest seminari per analitzar temes d'actualització juridicoeconòmica, fent especial èmfasi en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten les entitats locals
Aquest divendres ha tingut lloc l'obertura del XII Seminari Ramon Massaguer d'Actualització Jurídica i Dret Local.
El diputat delegat d'Assistència als Municipis, Serveis Generals, Suport a Entitats Locals, Noves Tecnologies i Compra Pública de la Diputació de Girona, Joan Plana, ha donat la benvinguda als assistents d'una formació que analitza anualment els temes d'actualització juridicoeconòmica i posa especial èmfasi en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten els ens locals, per tal de facilitar la tasca diària al personal dels ajuntaments de la demarcació de Girona.
Joan Plana ha destacat en la seva intervenció: «Des de la Diputació de Girona garantim així un sistema de formació contínua dels funcionaris i treballadors públics, especialment d'aquells a qui la seva tasca converteix en fedataris de l'activitat municipal».
«Com a administració pública, els ens supramunicipals i els ens locals tenim el deure de garantir els drets dels nostres ciutadans i ciutadanes, i d'intentar fer-los més fàcil el tracte amb l'administració que els és més pròxima. És per això que oferim formacions que es corresponguin amb les necessitats del món local», ha afegit.
El seminari està articulat en set sessions de treball presencials que comencen al març i que es van desplegant pel calendari periòdicament fins a arribar al novembre de 2024.
El seminari d'enguany tracta sobre temàtiques variades en sintonia amb les necessitats del món local i els seus interessos:
- «Integritat institucional i normativa de protecció a les persones alertadores. Els canals d'alertes» (1 de març).
- «Afectació de la sequera en el subministrament d'aigua potable» (26 d'abril).
- «Governar en minoria als ajuntaments fragmentats i la moció de censura» (24 de maig).
- «Espai de diàleg: La burocràcia defensiva a l'Administració local» (7 de juny).
- «La nova gestió tributària de residus» (27 de setembre).
- «Aspectes jurídics de les situacions administratives i els contractes temporals després de la reforma laboral» (25 d'octubre).
- «Escenaris de confusió entre convenis, contractes i subvencions. Aspectes pràctics. Encàrrecs a mitjans propis. Elements i requisits perquè no sigui una ficció» (22 de novembre).
La sessió inaugural, realitzada avui, ha tractat un tema d'actualitat molt proper i que implica a tothom: la integritat institucional i normativa de protecció a les persones alertadores i els canals d'alertes. Concepción Campos, doctora en dret per la Universitat de Santiago de Compostel·la, màster en dret de les administracions i institucions públiques i especialista en gestió pública local, i Jan Reñé, tècnic de la Fundació Transparència i Bon Govern de l'Associació Catalana de Municipis, n'han estat els ponents.
El seminari d'actualització juridicoeconòmica ha arribat en aquesta edició a més de cent inscrits.