Notícies

Commemoració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau i del projecte «Plantem la Pau», de la Unesco 

Foto : Commemoració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau i del projecte «Plantem la Pau», de la Unesco 

Els alumnes de 6è de primària de l'escola Migdia hi fan una lectura de poemes 

La vicepresidenta de la Diputació de Girona M Àngels Planas hi participa juntament amb representants de l'Ajuntament de Girona, la Generalitat, els Amics de la Unesco i el GEIEG

Aquesta tarda s'ha commemorat el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau i de l'acció Plantem la Pau, de la Unesco, que enguany arriba a la divuitena edició.

A l'acte hi han participat alumnes de l'escola Migdia de Girona, que han estat acompanyats pels representants de diferents institucions: M Àngels Planas, vicepresidenta segona de la Diputació de Girona; Lluc Salellas, alcalde de Girona; Francesc Cayuela, president del GEIEG; Ma. Dolors Reig, presidenta d'Amics de la Unesco de Girona, i Adam Manyé, director dels Serveis Territorials d'Educació a Girona.

El Dia Escolar de la No-Violència i la Pau commemora l'aniversari de la mort de Mahatma Gandhi. Aquesta commemoració la va impulsar el 1964 l'educador, poeta i pacifista mallorquí Llorenç Vidal.

Durant aquesta jornada, escoles, instituts i centres educatius d'arreu del món organitzen diferents activitats per difondre els valors de la no-violència i la pau.

A Girona, els alumnes de 6è de l'escola Migdia, han llegit poemes seus dedicats a la pau i la solidaritat.

Pel que fa al projecte «Plantem la Pau», que va celebrar la primera edició el 2006 amb la voluntat de promoure la pau i l'educació, aquest 2024, amb motiu de la 18a edició, s'ha triat una figuera per simbolitzar els valors de la pau, que s'ha plantat al jardí de la Pau, a les instal·lacions del GEIEG de Palau.

La vicepresidenta M Àngels Planas ha destacat en la seva intervenció que: « Difondre els valors de la pau mitjançant els diferents projectes educatius que mobilitzen nois i noies de secundària per reflexionar sobre temes tan complexos com els refugiats, l'assetjament escolar, la crisi climàtica, l'holocaust, la raó i la ciència, l'educació: en definitiva, la vida, és una bona manera d'educar per la pau».

També ha assenyalat «La Diputació de Girona creu en aquesta iniciativa i cal que des de les institucions vetllem perquè la no-violència i la pau formin part de l'educació. Cal la implicació de tots per educar per la pau», al qual ha afegit: «Fem entre tots que el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau sigui avui i cada dia».