Notícies

Miquel Noguer entrega el guardó esportiu al Club Patinatge Artístic Olot en la segona edició dels Premis Diari de Girona

Foto : Fotos: Diari de Girona

La segona edició dels Premis Diari de Girona ha tingut lloc aquest dimarts a la tarda a l'Auditori de Girona, amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, el qual forma part del jurat. Nascuts l'any passat, els guardons tenen l'objectiu de reconèixer la tasca de persones, empreses i entitats de la demarcació que hagin excel·lit en diversos camps.

El jurat ha tingut en compte aquelles persones que treballen, d'una manera o altra, per al territori i per als habitants d'aquest territori, i que desenvolupen projectes que contribueixen a una millora de la societat.

El president, Miquel Noguer, ha entregat un dels sis premis que s'han concedit en l'edició d'enguany, concretament, el Premi Esportiu, que se l'ha endut el Club Patinatge Artístic Olot per la seva trajectòria, amb catorze mundials guanyats des del 2004, el darrer dels quals esdevingut fa poques setmanes a Ibagué, Colòmbia. 

En la seva intervenció, Miquel Noguer ha lloat els guardonats: «Tots vosaltres, amb els vostres èxits, projectes i amb la tasca que desenvolupeu diàriament, heu contribuït a fer de la nostra demarcació i del nostre país un lloc millor, i també a projectar-lo internacionalment». I ha agraït a Diari de Girona, del grup Prensa Ibérica, l'impuls d'aquests premis: «Evidencien que aquest mitjà està compromès amb el territori i té ganes d'implicar-se més en la societat gironina». 

Els premiats d'aquesta segona edició han estat:

  • Premi Esportiu. Club Patinatge Artístic Olot
  • Premi Cultural. Albert Serra, director, guionista i productor de cinema de Banyoles.
  • Premi Empresa. Wikiloc, empresa creada el 2006 a Girona, que compta amb una comunitat formada per persones que comparteixen rutes a l'aire lliure.
  • Premi Solidari. Oncolliga, entitat que presta assistència i ajuda als malalts de càncer i les seves famílies, i sensibilitza la societat sobre la necessitat d'adoptar hàbits saludables per prevenir la malaltia.
  • Premi Científic. Josep Burch i Rius, doctor en història i professor titular d'arqueologia de la Universitat de Girona.
  • Premi d'Honor. Montserrat Fontané, fundadora i directora del restaurant Can Roca de Girona des del 1967, i mare dels germans Roca.

L'acte ha comptat també amb la presència de l'alcalde de Girona, Lluc Salellas; la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; els diputats de la Diputació de Girona Joan Martín, Adrià Lamelas i Josep Bofill; el conseller delegat de Prensa Ibérica, Aitor Moll, i el director del Diari de Girona, Josep Callol, entre d'altres. El president dels Premis i conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat, Joaquim Nadal, ha fet arribar un vídeo amb la serva intervenció.