Notícies

L'Auditori de Girona presenta la programació de la temporada 2024 

Foto : L'Auditori de Girona presenta la programació de la temporada 2024 

El diputat de Cultura, Jordi Camps, participa en la presentació, marcada pels grans noms, el risc artístic i el compromís social

33 propostes amb noms com Sara Baras, The Tyets, Paco Ibáñez, Dee Dee Bridgewater, Valeria Castro i Christina Rosenvinge, entre d'altres

A La Marfà - Centre de Creació Musical, hi haurà 29 activitats centrades en la formació i la divulgació musicals 

L'Auditori de Girona ha presentat la programació de la nova temporada, de gener a juny del 2024, que comptarà amb 33 propostes d'estils diversos, tant pel que fa a músiques modernes com a opcions de música clàssica. En la programació d'enguany hi destaquen els grans noms nacionals i internacionals, el risc artístic i el compromís social, que, amb el missatge «Vine i vola», convida el públic a una temporada que comptarà amb artistes com Sara Baras, The Tyets, Paco Ibáñez, Dee Dee Bridgewater, Valeria Castro i Christina Rosenvinge, Isabelle Faust, Núria Rial, Amandine Beyer & Gli Incogniti i Trio Fortuny & Mal Pelo, entre d'altres. El convidat d'aquesta temporada serà l'estudi d'investigació audiovisual Playmodes.

Durant l'acte de presentació hi han intervingut el tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps; el director de la Fundació Auditori Palau de Congressos, David Ibáñez; la tècnica de música de l'Auditori de Girona Cristina Torres; el director artístic de música clàssica Víctor García de Gomar, i el tècnic de música de La Marfà - Centre de Creació Musical Dani Ortiz.

El diputat de Cultura, Jordi Camps, ha afirmat: «Des de la Diputació de Girona, com a membre del Patronat, hem apostat per l'Auditori des del seu naixement. En la nostra tasca de difusió i promoció de la cultura, estem molt orgullosos de participar en una institució clau en l'espai sociocultural de les comarques gironines i del conjunt del país. I no només per la part més visible, aquests noms de referència de l'escena musical de què podrem gaudir entre gener i juny de 2024, també, i molt especialment, per la tasca de suport a la creació que du a terme La Marfà, amb tot tipus de tallers en què els nostres joves talents poden formar-se». 
«Tal com assegureu, i comparteixo, les institucions culturals no poden ser hermètiques. Cal qüestionar i debatre models per apropar-nos a noves realitats. La cultura per arribar a tothom ha de ser canviant», va concloure Jordi Camps. 

El tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha afirmat que «Girona és una ciutat d'èxit cultural. L'èxit és fer accessible la cultura a tothom i mantenir múltiples espectacles de tot tipus i adreçats a tothom. La nova programació de l'Auditori és una mostra més d'aquest èxit».

Diversa i d'alta qualitat, la nova programació de l'Auditori de Girona segueix la línia de les temporades precedents, amb una vinculació estreta amb els principals agents de l'entorn i el caràcter de servei públic. Sota el segell Compromís Creació, se segueix impulsant la creació artística, impulsant els projectes de nou artistes, com l'Orquestra de Música d'Arrel de Catalunya, l'Orquestra de Girona, la GIO Symphonia, Reggae per Xics, Mireia Feliu & Cobla Ciutat de Girona i Xavi Lloses, entre d'altres, amb l'aliança imprescindible d'altres agents com La Marfà - Centre de Creació Musical.

Enguany, després de Sol Picó i Narcís Comadira, el convidat serà Playmodes, un estudi d'investigació audiovisual que destaca especialment pel diàleg entre l'art sonor i l'art visual. Amb projectes escampats per tot el món, Playmodes entén la llum com un element cultural i s'inspira en l'art abstracte, l'animació experimental i la música contemporània. Transformarà el vestíbul de l'Auditori amb la proposta «Signes», una instal·lació lumínica i sonora; Forms, una actuació multimèdia amb el Quartet Brossa en directe, i un taller educatiu, «Sonògraf», en el marc dels concerts escolars.

Les entrades per a la nova temporada ja s'han posat a la venda al web auditorigirona.org

 

Una trentena d'activitats de formació i divulgació a La Marfà - Centre de Creació Musical

La programació de La Marfà del primer semestre de 2024 oferirà un total de 29 activitats obertes al públic i enfocades a la formació i la divulgació musicals. Amb aquesta programació, el centre de creació musical de l'Ajuntament de Girona persegueix potenciar la música com a disciplina artística en el territori gironí, i donar eines de creixement tècnic i artístic als músics i també als professionals de la gestió cultural.

Diferents artistes vinculats als programes de suport a la creació de La Marfà participaran en l'oferta d'activitats del centre. Per exemple, Xavi Lloses, Núria Andorrà i Carles Viarnès són els protagonistes del nou cicle «Fondejar en la música», una sèrie de trobades amb creadors que situen el seu treball en l'àmbit de l'experimentació sonora i la recerca de nous llenguatges musicals. 

Les inscripcions a les activitats es poden realitzar a través del web de La Marfà - Centre de Creació Musical.