Notícies

La desena edició del festival NEU! acollirà una vintena d'actuacions entre els mesos de novembre i gener 

Foto : La desena edició del festival NEU! acollirà una vintena d'actuacions entre els mesos de novembre i gener 

A la presentació hi ha participat el vicepresident quart i diputat de Cultura, Jordi Camps

El concert inaugural de Pau Vallvé, la gira de Cala Vento, Mazoni o les actuacions de Núria Graham, Mujeres i Carmen 113, entre les propostes musicals destacades del programa

La desena edició del festival NEU! tindrà lloc del 26 de novembre al 28 de gener de 2024, i portarà a Girona i a Salt una vintena de propostes. L'esdeveniment reafirma la clara aposta que fa pel talent independent del territori. Aquest matí, ha tingut lloc la presentació del festival a càrrec del tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, i el director del festival NEU!, Xebi Salvatella.

El vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona ha destacat en la seva intervenció que «el NEU! és un festival que ha anat creixent fins a arribar als deu anys de vida, i s'ha consolidat com a festival de música ben arrelat a la ciutat». «A la Diputació de Girona sempre hem mantingut el compromís amb la cultura, perquè creiem en els festivals com a motor cultural, econòmic i social de les comarques gironines», ha afegit Jordi Camps.

Entre les propostes programades durant les darreres setmanes del 2023, destaquen el concert inaugural amb Pau Vallvé, al Teatre Municipal el 26 de novembre; l'actuació d'Anna Andreu, a La Volta, el 16 de desembre; i el mateix dia, l'estrena del primer disc en català d'Smoking Bambino a la Sala La Planeta, o el concert del grup empordanès Cala Vento, a La Mirona, el 22 de desembre.

El gener de 2024 es reprendran les actuacions amb alguns dels clàssics del festival, com Tom Hagan, que actuarà a El Foment el dia 13; o Miguel Noguera i el seu Ultrashow, el dia 14 a La Planeta. El 20 de gener arribarà La Gran Nit del NEU! a La Mirona, amb una important representació de la millor música independent, actual i d'avantguarda, amb les actuacions de Mujeres, Núria Graham, Carmen 113, Yawners, Ciutat i Jordi Serradell. El dia 27, hi haurà doble jornada, amb l'actuació de Dan Peralbo i El Combo a l'Estació Espai Jove de Girona, i al vespre serà el torn d'A BEGINNING, al Teatre Municipal.

L'Auditori de Girona acollirà, el 26 de gener, un dels moments més especials d'aquesta edició, amb el concert exclusiu de Mazoni, en què oferirà els seus grans èxits. A més, serà una oportunitat per veure'l en directe, abans d'una llarga aturada després de dues dècades de carrera musical.

I com a cloenda per celebrar els deu anys, el festival oferirà el dia 28 de gener una matinal familiar al Centre Cultural La Mercè amb l'Orchestra Fireluche, Joan Colomo i el Circ Vermut.

Les entrades per als concerts i per a altres activitats, que s'incorporaran durant els propers dies, es poden adquirir al web del festival: https://neuhome.org

Segona edició del NEU! PRO
De la programació d'enguany destaca també la doble jornada prevista per al 26 de gener. Al llarg de tot el dia se celebrarà al Centre Cultural La Mercè la segona edició del NEU! PRO, un espai de trobada dirigit tant a la indústria musical com a les persones creadores. La programació, que es donarà a conèixer properament, inclourà ponències, taules rodones, showcases, o retransmissions de pòdcasts en directe.

Documentació

dossier 14/11/2023