Notícies

Reconeixement a la Diputació de Girona durant la 18a edició del Dia Mundial del Turisme

Foto : Fotos: M. Millan

El president, Miquel Noguer, ha recollit el guardó de mans del president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero

Un any més, el Castell de Biart, a Masarac (Alt Empordà), ha estat l'escenari aquest dilluns al matí de la divuitena edició del Dia Mundial del Turisme. L'acte, organitzat per la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, ha tornat a reunir el conjunt d'agents turístics públics i privats de la demarcació. 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat en l'esdeveniment i ha recollit el guardó que l'organització ha concedit a l'ens supramunicipal en reconeixement al «seu suport» a aquesta celebració des del primer dia. Li n'ha fet entrega el president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero.

En el seu torn de paraula, el president ha agraït el guardó i ha fet un balanç provisional de la temporada turística. L'ha qualificat com a «satisfactòria, a l'espera de conèixer les dades econòmiques relatives a consum i despesa». En aquest sentit, ha valorat molt positivament que, durant els vuit primers mesos del 2023 (del gener a l'agost), les pernoctacions hagin estat dos punts per sobre de les de l'exercici 2022, i deu per sobre de les del 2019, considerat un any rècord.

«El turisme està mostrant un comportament exemplar i empeny fort l'economia. Tenim una indústria molt potent i molt competitiva que contribueix al desenvolupament d'altres sectors. Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Girona, continuem treballant per desenvolupar l'activitat de forma sostenible, responsable i pròspera», ha destacat el president, Miquel Noguer.

El Dia Mundial del Turisme també ha comptat amb la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra; l'alcalde de Masarac, Lluís Molas; el conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent; el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Agustí Badosa; la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas; els diputats i vicepresidents primer i segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, Jordi Masquef i Joan Plana, i la diputada Míriam Lanero, entre altres autoritats.