Notícies

INSPAI exposa «Identitats vàlides», d'Isaac Flores, en el Festival Off de Perpinyà

Foto : «Identitats vàlides», d'Isaac Flores. Procés

La mostra va guanyar la dinovena edició del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya l'any 2020 i es podrà visitar fins al 23 de setembre

Per vintè any consecutiu, la Diputació de Girona, a través d'INSPAI, Centre de la Imatge, participa aquests dies en el Festival Off de Perpinyà, en el marc del certamen internacional de fotoperiodisme Visa pour l'Image. Ho fa amb l'exposició «Identitats vàlides», del fotògraf Isaac Flores, guanyador de la dinovena edició del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya. 

La mostra, que s'ha inaugurat aquest cap de setmana i que es podrà visitar fins al 23 de setembre a la Médiathèque de Perpinyà, reflecteix l'escena queer de Barcelona. Està composta per imatges que van de l'any 2018 al 2020, centrades en l'art del drag-queen, el transformisme i la dissidència sexual. 

El projecte va prendre forma de manera espontània, amb Isaac Flores portant la seva càmera analògica en les seves sortides nocturnes pels barris barcelonesos del Raval i l'Eixample. Allà, va començar a captar les escenes i persones que configuren el projecte. Posteriorment, va fer sessions fotogràfiques en exteriors, amb llum natural, aplicant la metodologia de la fotografia clàssica, la fotografia de moda i combinant diferents formats (digital, analògic i polaroid). 

«Identitats vàlides» és una denúncia i un toc d'atenció contra la intolerància i l'odi que pateixen les persones del col·lectiu LGTBIQ+ per la seva forma de ser, d'estimar i d'expressar-se. Podeu visitar la mostra interactiva en l'enllaç següent: https://www.ddgi.cat/inspai/exposicions-interactives/tjoves/.

Nascut a Barcelona (1994), Isaac Flores es va criar a l'Hospitalet de Llobregat, població on resideix. De ben jove, va mostrar molt d'interès per les arts plàstiques i, amb 18 anys, va adquirir la seva primera càmera fotogràfica. Poc després, s'inscriví a un curs d'especialització en fotografia de moda de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya i, acabat el curs, va desenvolupar el seu estil fotogràfic de manera independent i autodidacta. 

 

INSPAI al Festival Off

El Festival Off va néixer fa vint-i-nou anys com a iniciativa de la Cambra de Comerç i Indústria dels Pirineus Orientals. És una mostra paral·lela al «Visa pour l'image» _de fet, hi coincideix en dates_, també d'alta qualitat, on acostumen a participar fotògrafs joves i amateurs. Enguany, té lloc fins al 16 de setembre i es presenta sota el lema «Un autre regard sur le monde». Es pot consultar la programació en el lloc web oficial del festival.

Durant tots aquests anys, INSPAI ha mostrat alguns dels projectes en què ha treballat, amb l'objectiu de promoure la fotografia actual i contemporània: «Srebrenica, el silenci de la memòria», dels fotògrafs Miquel i Isaac Ruiz; «Les veus de les dones: el Salvador», de Tonyi Mateos; «Retrats de la memòria», d'Elisabet Serra; «Kaolack», de Joel López, que va guanyar la II Biennal Internacional de Fotografia; «Àlbum de famílies», de Mattia Insolera i Catalina Gayà; «Abandoned places», d'Alícia Rius; «Fotografia de premsa», de Dani Duch; «La fi dels dies», de Yurian Quintanas; «Una altra manera de captar el món: 1979-2013», de Miquel Ruiz; «Polvorins», de Carles Palacio; «Mentawai: progrés o retrocés», de Marina Calahorra; «Fotoperiodisme a la rereguarda (1936-1939). Rafael Vilarrubias», del fotògraf Rafael Vilarrubias; «Nparanpare», de Daniel Casanovas; «Anacronismes: 1978-2009», de Pep Iglésias; «La frontera Sud, a l'ombra del Nord», de Martí Albesa, i l'any passat , «La resposta», d'Oriol Roura.