Notícies

La nova direcció del FITAG aporta nous públics i tanca aquesta edició fregant el ple en tots els espectacles

Foto : Fotos: E. Kelele

El Festival Internacional de Teatre Amateur ha tingut lloc del 22 al 26 d'agost a Girona, Caldes de Malavella, Llançà, Maçanet de la Selva, Sant Gregori i Vidreres 

L'edició ha estat marcada per la nova organització, a càrrec de l'equip de Baowatt, Produccions Oníriques, que ha donat un nou impuls al festival

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) posa punt i final a la vint-i-tresena edició amb un balanç global de 4.000 espectadors i fregant el 100 % d'ocupació en tots els espectacles.

El festival ha tingut lloc durant cinc dies (del 22 al 26 d'agost) en diferents espais de la ciutat de Girona i també als municipis de Caldes de Malavella, Llançà, Maçanet de la Selva, Sant Gregori i Vidreres. Els espectacles, programats al carrer, a La Carbonera, a La Mercè, al Pati de les Magnòlies, al pati de la Casa de Cultura, a l'Auditori Viader i al nou espai escènic de l'envelat, han arribat al 100 % d'ocupació.

L'eslògan d'aquest any ha estat «El FITAG surt al carrer». Una de les atraccions destacades del festival han estat els espais de trobada amb les companyies que hi han participat, que han ofert als assistents l'oportunitat de conèixer actors i actrius de tot el món que col·laboraven en aquesta edició.  

Aquest any han participat al FITAG grups de teatre amateur de Catalunya, Andalusia, Galícia i Múrcia, i també companyies de Colòmbia, Grècia, Itàlia, Polònia, Romania i Rússia.

Pel que fa al FITAG als Barris -una oportunitat perquè els veïns de diversos barris de Girona puguin gaudir d'espectacles de qualitat sense haver-se de desplaçar al centre de la ciutat-, ha tingut lloc al parc del Migdia (barri del Pla de Palau) i al parc de Vista Alegre (barri de Vista Alegre) amb un gran èxit de públic.

La direcció artística, la producció i la dinamització d'aquesta edició han anat a càrrec d'un nou equip, Baowatt, Produccions Oníriques, amb l'objectiu d'aportar una perspectiva innovadora i impulsar una renovació que fomenti la democratització i la participació de tota la ciutadania en el festival. Amb aquesta visió, s'ha buscat donar un nou impuls al FITAG, acollir noves propostes artístiques i involucrar un públic més ampli en aquesta celebració teatral.

Des de l'organització del FITAG han afirmat: «Aquest any, el nou model de festival ha estat testimoni d'una notable intensificació en la interacció entre la ciutadania i aquest esdeveniment escènic de renom. Amb una programació rica i plena de contrastos, el FITAG ha aconseguit captar l'atenció d'un públic divers. Des d'entusiastes del teatre fins a aquells que s'acosten a aquest món per primera vegada, el festival ha estat un punt de trobada on persones amb diferents aficions i experiències han convergit. Aquesta àmplia participació ha enriquit les converses, ha fomentat noves perspectives i ha consolidat el FITAG com un esdeveniment cultural inclusiu i inspirador a la ciutat de Girona».

El vicepresident quart de la Diputació de Girona i diputat de Cultura, Jordi Camps, ha destacat la il·lusió i la insistència del municipis, tant dels ajuntaments com de les companyies de teatre locals, per formar part del FITAG Municipis i portar la màgia del teatre allà on hi ha les persones, perquè tota la ciutadania en pugui gaudir. «I de nou ha estat tot un èxit», ha assenyalat. També ha agraït a la nova organització les hores de treball i la implicació en el projecte comú que és el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona. 

El FITAG l'organitza la Diputació de Girona, coordinat per la Casa de Cultura de la Diputació, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya a Girona i l'Ajuntament de Girona.