Notícies

Cloenda del projecte de mentoria social Sapere Aude, de la Fundació Resilis

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

Aquest divendres ha tingut lloc la cloenda del projecte de mentoria social Sapere Aude a Can Moragas de Riudarenes. Aquest és un projecte de la Fundació Resilis (amb seu a Girona) que té com a objectiu millorar el rendiment escolar i la integració social de joves d'entre 12 i 18 anys en acolliment residencial que cursen ESO o estudis postobligatoris.

La 6a edició del projecte de mentoria social Sapere Aude s'ha desenvolupat al llarg del curs escolar (de setembre a juny), i hi han participat vint-i-cinc parelles formades per adults voluntaris (mentors) i estudiants. 

El focus principal de la relació entre els mentors i els estudiants se centra en el suport acadèmic, que es complementa amb la realització d'activitats d'oci i culturals que contribueixen a construir una bona relació, un vincle.

En l'acte de benvinguda ha participat David Ruiz, coordinador del projecte Sapere Aude, i Jordi Camps, diputat en funcions de la Diputació de Girona. Durant l'acte s'ha dut a terme una activitat conjunta entre tots els participants.

Jordi Camps ha agraït als mentors la dedicació de dues hores setmanals del seu temps «per acompanyar aquests adolescents en acolliment residencial per assessorar-los en el treball escolar, donar-los suport per fer els deures i ajudar-los en l'organització i la planificació de les tasques i l'estudi». També ha tingut paraules d'agraïment per als estudiants: «per deixar-vos guiar per millorar els vostres resultats acadèmics i la vostra trajectòria formativa».

La mentoria esdevé una eina d'intervenció social que promou la relació entre unes persones que voluntàriament s'ofereixen per proporcionar un suport individual, d'una banda, i altres persones que es troben en una situació de risc d'exclusió. Aquesta relació està tutoritzada per un professional que la supervisa i que hi dona suport amb la finalitat de garantir-ne la viabilitat.

L'acció d'aquestes mentories, coordinades amb els serveis residencials, pretén avançar cap a un model d'atenció més comunitari que promogui una educació i una formació més inclusives d'aquests joves a partir de la relació establerta amb els mentors.

Jordi Camps, dirigint-se als assistents a l'acte, ha manifestat: «La Diputació de Girona està al costat de projectes com el vostre, per tal d'ajudar els qui ajudeu a créixer en el coneixement i la confiança. Cal donar oportunitats als joves, a tots els joves. D'aquesta manera es reforcen la responsabilitat social individual i el compromís social col·lectiu».

El lema del projecte és: «Si no fas mentoria, no passa res. Si fas mentoria, passen moltes coses¿!».