Notícies

Miquel Noguer entrega el Premi Pime de l'Any 2023 de Girona a l'empresa Bellapart, de les Preses

Foto : Fotos: M. Millan

El lliurament dels Premis Pime de l'Any 2023 a la demarcació ha tingut lloc aquest dimecres a l'oficina Work Cafè del Banc Santander de Girona, amb la participació del president, en funcions, de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. Organitzats conjuntament pel Banc Santander i la Cambra de Comerç d'Espanya, els guardons tenen el propòsit de reconèixer la tasca de les petites i mitjanes empreses de les comarques gironines. 

En l'acte, també hi ha intervingut el subdirector de Competitivitat de la Cambra de Comerç d'Espanya, Juan Miguel Cuéllar del Río (de forma telemàtica), i el director comercial adjunt del Banc Santander a Catalunya, José María Martínez, i hi han assistit altres representants de l'entitat bancària així com de les empreses guardonades. 

El president, en funcions, Miquel Noguer, ha estat l'encarregat d'entregar el guardó Pime de l'Any 2023 a Sara Arbós, CEO de Bellapart. Forma part de la quarta generació de l'empresa, que està situada a les Preses i ofereix solucions i serveis per a una arquitectura innovadora. 

La Diputació de Girona ha tornat a formar part del jurat, com a representant de l'Administració local. Als premis, hi han pogut concórrer les petites i mitjanes empreses de menys de 250 treballadors, amb una facturació anual inferior als 50 milions d'euros en l'exercici 2022 i amb seu social a la demarcació. 

«Les pimes teniu un paper fonamental en la nostra economia, perquè ajudeu a crear ocupació, riquesa i esperoneu el creixement de les comarques gironines, i les poseu en un lloc capdavanter. D'aquí, el nostre agraïment i reconeixement. Us hem d'agrair que, en moments de molta dificultat en els últims anys [la pandèmia o la guerra entre Ucraïna i Rússia], vosaltres heu estat capaços d'aguantar. I no era una tasca gens fàcil», ha subratllat Miquel Noguer, en la seva intervenció.

Quatre accèssits

L'acte també ha reconegut quatre empreses més de les comarques gironines. Els guanyadors dels quatre accèssits han estat els següents:

  • Premi a la internacionalització: Toni Pons (Girona)
  • Premi a la digitalització i la innovació: Tecnic Process Equipment Manufacturing (Riudarenes)
  • Premi a la formació i ocupació laboral: Prada Nargesa (Palau de Santa Eulàlia)
  • Pime sostenible: Voltaic Energia Solar (Olot)

Durant el primer trimestre del 2024, Bellapart, com a Pime de l'Any 2023 a Girona, concorrerà al Premio Pyme del 2023, a escala estatal, juntament amb totes les empreses guanyadores del guardó en la resta de demarcacions de l'Estat. També ho faran les empreses guanyadores dels diferents accèssits.