Notícies

Els Premis G!, la festa del turisme gironí, celebren la dissetena edició

Foto : Fotògraf: Pere Duran - PTCBG

L'empordanès Martí Sabrià, el Grup Sènia, del sector dels càmpings, l'EcoTurisme Can Buch i Cristina Torrent, del restaurant Bo.Tic, són els guardonats amb els premis honorífics. 

Els premis de comunicació s'han atorgat als autors de treballs publicats i divulgats al diari Ara, a la revista britànica Wanderlust, a la revista suïssa Maisons et Ambiences i per l'agència de notícies alemanya, DPA. 

Finalment, el premi en la categoria de recerca i investigació Yvette Barbaza s'ha a concedit al projecte «Identificació de patrons de mobilitat mitjançant intel·ligència artificial: una oportunitat per a l'organització turística de les comarques gironines». 
 
Els Premis G!, de turisme de les comarques de Girona, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, celebren la dissetena edició en un acte a l'Auditori Palau de Congressos de Girona.

Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha presidit l'acte amb l'assistència de més d'un centenar de convidats entre autoritats, guardonats i representants del sector turístic gironí.

En el decurs de la cerimònia s'han lliurat nou premis en tres categories: Recerca, Comunicació turística i premis d'honor i especials. Els guardonats de la present edició són:

Premis honorífics
Premi G! Josep Pujol i Aulí, en reconeixement a la tasca professional, per a Martí Sabrià Deulofeu, per la seva trajectòria professional: per deixar un llegat d'iniciatives turístiques al Baix Empordà en haver exercit durant més de quatre dècades de director del Grup Costa Brava Centre i haver estat impulsor de la creació de l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell.
 
Premi G! Francesc Xiquet Sabater, en reconeixement al projecte empresarial, per al Grup Sènia, l'empresa familiar amb més establiments de càmpings de Catalunya, els quals destaquen per la sinergia entre l'entorn i la innovació del servei i per integrar els allotjaments de forma orgànica en el paisatge.
 
Premi G! Especial Jordi Comas i Matamala, per a EcoTurisme Can Buch, pel seu projecte d'allotjament sostenible i autosuficient a Sant Aniol de Finestres, que alhora és una proposta de turisme interior de qualitat, centrat en la salut i basat en la sobirania energètica i alimentària, amb l'objectiu de compartir i conscienciar el visitant de la Garrotxa.
 
Premi G! Especial Juli Soler i Lobo, per a Cristina Torrent Cos, en reconeixement de la seva trajectòria i experiència professional en l'àmbit de la restauració a les comarques gironines, per portar a l'excel·lència l'ofici de cap de sala al restaurant Bo.Tic de Corçà.

Premis de comunicació turística
El concurs de comunicació turística de les comarques de Girona és d'àmbit internacional, dels més ben dotats econòmicament a l'Estat espanyol (12.000 euros) i compta amb un jurat professional. A la present edició es van presentar trenta-vuit treballs en diferents idiomes que han optat a les diverses categories.

Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines Climent Guitart, a la millor projecció dels valors i atractius turístics de la Costa Brava i/o Pirineu de Girona en clau inspiradora, dotat amb 3.000 euros, per a Eddi Fiegel, pel reportatge «A magnificient Catalan Grand Tour» de la revista Wanderlust, per la qualitat literària del text i la veracitat de la informació, així com per mostrar de manera àmplia i diversa espais i propostes turístiques al públic britànic. També es reconeix la qualitat de la fotografia i el disseny de la publicació.
 
Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines, al contingut més original i innovador sobre l'oferta turística de la Costa Brava i/o Pirineu de Girona, dotat amb 3.000 euros, per a Daniel Romaní, per la col·lecció de nou articles sobre escenaris de pel·lícula de la demarcació de Girona publicats al diari Ara, per l'originalitat del tema i la qualitat redaccional dels textos. Altrament, per mostrar al públic català els atractius i els valors turístics de les destinacions gironines a través de la filmografia. 
 
Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines a la millor experiència turística de la Costa Brava i/o el Pirineu de Girona, dotat amb 3.000 euros, per a Corine Stübi, pel reportatge «Costa Brava» de la revista suïssa Maison et Ambiances, per l'originalitat, la vivencialitat i la visió escollida a l'hora de mostrar els valors i atributs de la destinació al públic suís, així com per la qualitat del disseny de la mateixa publicació.
 
Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines a la millor proposta i/o experiència en turisme sostenible a la Costa Brava i/o Pirineu de Girona, dotat amb 3.000 euros, per a Manuel Meyer per l'article «Katalonien: Genussradeln zwischen Vulkanen und Mittelmeer», de l'agència de notícies alemanya DPA, per l'elecció del tema, centrat en la divulgació del cicloturisme i la difusió dels atractius naturals, culturals i gastronòmics de la demarcació de Girona. Altrament, per l'àmplia difusió i projecció assolida amb la publicació del treball a més de setanta mitjans.
 
Premis de recerca i investigació Yvette Barbaza
Premi G! de Recerca Yvette Barbaza per a un projecte de recerca, dotat amb 6.000 euros, per a Jo Sanmartí Vives, pel desenvolupament del projecte «Identificació de patrons de mobilitat mitjançant intel·ligència artificial: una oportunitat per a l'organització turística de les comarques gironines».
 
Els premis G!, de turisme les comarques gironines, són uns guardons que va crear el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona el 2005 amb l'objectiu de reconèixer i premiar la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins. Alhora, amb els premis de comunicació, es vol estimular la difusió a l'exterior dels recursos i els atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona; i, amb el premi de recerca, promoure el coneixement científic d'aquesta activitat aplicada a les comarques de Girona.
 
En el decurs de l'acte s'han lliurat els diplomes als guardonats amb els premis especials, i també es lliurarà el nou trofeu escultòric Mapa d'escorça, creat per Quim Medrano, alumne del cicle de Models 3D, Motlles i Art Toys, de l'Escola d'Art d'Olot, als guardonats amb els premis honorífics de la present edició. Durant la cerimònia actuarà el quartet vocal 4Gami. Aquest esdeveniment rebrà el suport de CaixaBank.