Notícies

El president, Miquel Noguer, lliura un dels elefants d'or en la gala de premiats del Festival del Circ de Girona 2023

Foto : Fotos: M. Millan

El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha entregat un dels elefants de plata d'aquesta edició, que ha aplegat més de 29.000 espectadors 

El Festival Internacional del Circ Elefant d'Or va abaixar aquest dimarts al vespre el teló després de sis dies d'espectacles a la gran carpa del camp de Mart, al parc de la Devesa de Girona. Ho va fer amb l'Espectacle d'Or, que mostra els millors números del festival, i amb l'acte de lliurament de premis, que va comptar amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira.

Miquel Noguer va ser l'encarregat d'entregar un dels dos elefants d'or, les màximes distincions del festival, al Duo Disar, que van exhibir una atracció de cintes aèries arribada d'Uzbekistan que també va rebre el reconeixement de la crítica. L'altre se'l van emportar el grup de trapezistes mexicans The Flying Caballero, que dissabte van batre un rècord mundial. Per primera vegada a la història, tres trapezistes van fer el quàdruple salt mortal durant un mateix espectacle.

Per la seva part, Albert Piñeira va entregar un dels tres elefants de plata als canadencs Mat&Mym pel seu número de patins acrobàtics. Els altres dos van recaure en Vertex, d'Israel, per l'espectacle de volteig acrobàtic, i en el conjunt xinès The Acrobatic Troupe de Dezhou, amb un espectacle de cercles i diàbolo.

Aquesta onzena edició ha reunit més de 29.000 espectadors, dos mil més que l'any passat. Enguany, han acudit vint països al festival, amb el qual s'ha batut el rècord de participants. Un any més, la Diputació de Girona ha donat suport a aquest festival, el segon més important del món darrere del de Montecarlo.