Del 28 de febrer al 5 de març el Conservatori atura les classes per donar pas a tota mena d'activitats adreçades a l'alumnat i també a concerts per al públic en general
El concert familiar «El somriure de la princesa», a l'Auditori de Girona, tancarà una setmana de tallers, audicions i concerts que permetran a l'alumnat conèixer la música des d'altres vessants
Aquest dimarts ha tingut lloc la presentació de la Setmana Cultural i del nou web del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona.
El vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha explicat que la Setmana Cultural és «una setmana especial per al Conservatori en què s'aturen les classes per donar pas a tota mena d'activitats». Un total de trenta-set activitats que, tal com ha dit Piñeira, «permeten que l'alumnat tingui l'oportunitat de conèixer la música des d'altres àmbits», encara que tot plegat forma part del seu procés formatiu. Entre els diferents tallers, classes magistrals, concerts o assajos amb grups d'instruments, el vicepresident ha destacat l'anomenat Scape room digital: qui ha matat el director, un joc de pistes en què l'alumnat ha de descobrir la identitat d'un personatge. En definitiva, es tracta d'una altra manera d'aprendre i de conèixer la música des de vessants diferents, d'una manera lúdica i entretinguda, amb l'objectiu que «l'alumnat es formi de manera més distesa i participativa».
Però les activitats no només són per als alumnes, sinó també per a les seves famílies. Els pares i mares dels mes petits, de P4 i P5, podran també participar de l'activitat Dansa en família, amb la qual el Conservatori vol obrir el centre i fer partícips les famílies.
Un dels objectius del Conservatori, tal com ha dit Albert Piñeira, és «tenir presència a la ciutat, obrir les portes i finestres del Conservatori a tothom, obrir el Conservatori a la ciutadania». En aquest sentit, la Setmana Cultural inclou també tot un seguit de concerts adreçats al públic familiar, perquè els mes petits s'iniciïn en el món de la música. S'hi inclouen microconcerts sorpresa de cinc minuts de diferents instruments, concerts de percussió, de viola de mà, de música antiga i també concerts familiars. Precisament, la Setmana Cultural es tancarà a la sala de cambra de l'Auditori de Girona amb el concert familiar El somriure de la princesa, un projecte realitzat juntament amb l'Escola de Música de Maçanet de la Selva, fruit de la voluntat del Conservatori «d'establir aliances i complicitats amb altres institucions de la demarcació».
Tenint en compte que el Conservatori de Girona s'ha convertit en un referent de la música antiga, també s'ha programat un taller de dansa barroca pensat especialment per a l'alumnat de violoncel. Per altra banda, l'aula de música moderna, que des de fa tres cursos també s'imparteix al Conservatori de Girona, ha organitzat l'activitat De Bach a Bruno Mars, per aprendre recursos d'improvisació.
En definitiva, es tracta de trenta-set activitats que inclouen els diferents departaments de corda, vent i percussió i teclat i que estan pensades especialment per a tots els alumnes del centre, des del nivell elemental al de grau professional, però també per als alumnes de l'aula oberta, que estudien música al Conservatori de forma lliure, sense seguir l'ensenyament reglat.
Per altra banda, la gerent del Conservatori, Marta Morera, s'ha referit a la voluntat del Conservatori de Girona d'obrir-se a la ciutadania. En aquest sentit, durant tota la Setmana Cultural, al primer i segon pis del centre hi haurà un Mural dels desitjos, amb l'objectiu que tothom hi escrigui idees de millora.
El nou web
La gerent del centre ha presentat el nou web del Conservatori de Girona, «dissenyat perquè sigui més amigable i intuïtiu des de qualsevol dispositiu». A diferència del que hi havia fins ara, permetrà incloure més imatges i vídeos dels treballs que es duen a terme al centre, a banda de mostrar les fotografies i adreces electròniques de tot el professorat, a fi «tenir més transparència», tal com ha dit la gerent.
El nou web està fet pensant especialment en les persones que el consultaran des del telèfon mòbil. També ofereix un major grau de transparència als usuaris, en facilitar-los l'accés a la informació que busquen i millorar la seva experiència en línia. A més, inclou noves funcionalitats, com ara la possibilitat que tothom pugui consultar el calendari d'activitats del Conservatori i accedir a documentació en línia. L'objectiu és proporcionar als usuaris una experiència en línia més satisfactòria i eficient.