Notícies

La Diputació organitza la VI Jornada del Servei d'Assistència als Òrgans Interventors de les Entitats Locals de Girona

Foto : Fotos: M. Millan

Cent cinquanta professionals de l'Administració local es reuneixen a l'Auditori de Girona per aprofundir en l'exercici del control intern 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda en la VI Jornada del Servei d'Assistència als Òrgans Interventors de les Entitats Locals de Girona, que ha tingut lloc a l'Auditori de Girona aquest matí.

Es tracta d'un esdeveniment que l'ens supramunicipal organitza, anualment i des del 2018, dins del seu marc formatiu per aprofundir en l'exercici del control intern i de la funció comptable. L'edició d'enguany s'ha celebrat únicament en format presencial i hi han assistit cent cinquanta professionals de l'Administració local de les comarques gironines i també de la resta de Catalunya (secretaris interventors, interventors, tresorers i tècnics).

«Cada dia hi ha més complexitat en la gestió pública, i les diputacions tenim un paper important per garantir uns estàndards de qualitat acceptables en l'exercici de les funcions de comptabilitat i control intern dels ens locals. Donem diners als ajuntaments, però també els oferim serveis perquè puguin fer millor la seva feina. I jornades com aquesta en són un clar exemple», ha destacat el president, Miquel Noguer.

Quatre ponències

La Jornada d'enguany ha constat de quatre ponències, que han estat impartides per experts d'arreu de l'Estat en aquest àmbit. En la primera, la responsable de la Unitat del Compte General de les Corporacions Locals, Marta Bernad, ha parlat sobre la necessitat de retre els comptes locals dins el termini establert i en la forma escaient a la Sindicatura de Comptes.

Després de la pausa, la interventora general de la Diputación de Palencia, Inmaculada Grajal, ha parlat sobre la incorporació dels objectius de desenvolupament sostenible, els ODS, en els pressupostos locals i com fer-ne el seguiment. Posteriorment, la subdirectora general d'Estudis i Coordinació de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, Mercedes Vega, ha explicat com s'elabora l'informe resum dels resultats del control intern: per què s'ha de fer, com s'ha de fer, com s'ha d'enviar i com s'ha de publicar. 

I finalment, la cap dels Servei d'Assistència als Òrgans Interventors de la Diputació de Girona, Imma Molas, ha parlat sobre els objectius del servei i les novetats principals previstes per al l'exercici 2023.