Notícies

Miquel Noguer lloa la «bona salut» del bàsquet català en la inauguració de l'escultura commemorativa del Centenari, a Girona

Foto : Fotos: M. Millan

El president de la Diputació de Girona ha signat al llibre d'honor i ha rebut un obsequi institucional com a membre del Comitè d'Honor del Centenari de la Federació Catalana

La Representació Territorial de Girona de la Federació Catalana de Basquetbol ha estat escenari, aquest dijous a la tarda, de la inauguració de l'escultura commemorativa del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023). Ideada, dissenyada i creada per l'artista Mario Pasqualotto, l'obra consisteix en una pilota de bàsquet retroil·luminada recolzada sobre una estructura metàl·lica i una peanya de fusta realitzada amb parquet recuperat d'una pista antiga de bàsquet. 

En l'acte, hi han participat, entre d'altres, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el president de la Federació Catalana, Ferran Aril; el vicealcalde de Girona i diputat de la Diputació, Quim Ayats; la representant territorial de l'Esport a Girona, Anna Julià, i el president de la Representació Territorial a Girona, Xavier Santaló. 

En el seu torn de paraula, el president, Miquel Noguer, ha destacat el moment dolç del bàsquet català, que frega les 80.000 llicències aquesta temporada, una xifra rècord i mai assolida abans de la pandèmia. I ha agraït que els actes del Centenari de la Federació Catalana de Basquetbol es reparteixin per tot el territori: «Una efemèride com aquesta l'hem de celebrar tots junts, i distribuir la programació per les quatre demarcacions permet que tots ens sentim el bàsquet més nostre». 

Prèviament, a la sala de juntes, el president de la Diputació de Girona ha signat al llibre d'honor i ha rebut un obsequi institucional de mans del president de la Federació Catalana de Basquetbol, Ferran Aril, com a membre del Comitè d'Honor del Centenari. 

L'acte s'ha tancat amb un homenatge als membres que, en algun moment, han format part de la Junta Directiva de la Representació Territorial de Girona durant aquest segle. Totes les persones reconegudes han rebut un obsequi exclusiu i d'edició limitada també creat per Mario Pasqualotto.