La Diputació de Girona torna a incrementar la dotació econòmica de les cinc línies de subvencions del servei d'Habitatge aquest 2023
Els ajuts estan adreçats a ajuntaments i consells comarcals gironins, que ja poden sol·licitar-los
Les polítiques socials i d'habitatge són prioritàries per a la Diputació de Girona, i més encara en un context com l'actual, de recessió econòmica just després de superar la pandèmia. Per aquest motiu, l'ens supramunicipal ha tornat a augmentar els ajuts del servei d'Habitatge, amb el qual aquest 2023 hi haurà un total de 2.080.000 euros per donar resposta a les necessitats dels ens locals de la demarcació en aquest àmbit.
Es tracta de cinc línies de subvencions, a les quals es poden acollir els ajuntaments i els consells comarcals gironins, que els poden ajudar a impulsar polítiques socials d'habitatge, així com a fer inversions i adquirir habitatge social.
El diputat d'Habitatge, Quim Ayats, ha destacat: «Hem tornat a fer un gran esforç pressupostari. Mai havíem tingut una dotació econòmica tan alta, i això demostra la nostra voluntat de defensar el dret a l'habitatge, potenciant-ne el parc públic, i de donar resposta a les peticions que ens fan des dels municipis».
La partida que té la dotació més gran va dirigida a l'adquisició d'habitatges destinats a polítiques socials, amb 850.000 euros. Cada ajuntament pot sol·licitar ajuts per comprar fins a tres habitatges l'any, amb un màxim de 30.000 euros i un mínim de 10.000 per a cadascun d'ells.
També es destinaran 650.000 euros per a inversions en habitatges per a polítiques socials, amb uns topalls idèntics que en anys anteriors: un màxim de 15.000 euros per sol·licitud per a habitatges de propietat municipal i de 8.000 per als habitatges cedits. En tots dos casos, l'import mínim és de 2.500 euros. En aquesta línia, els consistoris poden demanar finançament per a cinc habitatges.
Els ajuts per a estudis, plans, programes i projectes locals en l'àmbit de les polítiques d'habitatge són de 400.000 euros en total, amb un màxim de 10.000 euros i un mínim de 1.500 euros per ajuntament. Dins d'aquesta línia es dona suport als ajuntaments per al desenvolupament d'estudis, suport als serveis locals i planificació de les polítiques locals d'habitatge.
Pel que fa a les línies adreçades a ajuntaments i també a consells comarcals, la de gestió de les polítiques socials d'habitatge en l'àmbit comarcal té una dotació de 100.000 euros, amb un màxim de 18.000 euros per sol·licitud. Les subvencions estan dirigides a finançar els serveis comarcals d'habitatge i a promoure la igualtat d'oportunitats en tot el territori.
Finalment, es destinaran 80.000 euros per a la compra de material per contribuir a la lluita contra la pobresa energètica i millorar les condicions en llars en situació de molta vulnerabilitat. En aquest cas, l'import màxim és de 10.000 euros per sol·licitud.
La convocatòria ja està oberta, i els ens locals de les comarques gironines poden presentar les seves sol·licituds fins al proper 15 de febrer. No obstant, el termini de la línia adreçada a adquirir habitatges destinats a polítiques socials estarà obert fins al 15 de març.