Notícies

Joan Giraut, nou president de la Diputació de Girona

El Ple de la Diputació de Girona ha escollit avui Joan Giraut i Cot com a nou president de la corporació en substitució de Jaume Torramadé, que va presentar la seva renúncia el càrrec el 23 de gener passat. Joan Giraut ha obtingut la majoria absoluta amb els 26 vots a favor de tots els diputats del Ple de la corporació. El nou president ha pres possessió del càrrec a la sessió extraordinària de la Diputació de Girona a la qual han assistit expresidents de la Diputació i diferents representants polítics i responsables d'institucions de les comarques gironines.

Joan Giraut, que en la seva promesa del càrrec ha dit que ho feia “sense renunciar al dret inalieanable del poble català a decidir lliurement i democràticament el seu futur”, ha fet una crida a recuperar “l'estabilitat de la institució, donar continuïtat al programa de govern i mantenir el consens amb tots els grups polítics, la transparència i la divulgació de l'acció de govern”.

El nou president també ha fet referència a l’actual context de crisi, i ha incidit en la bona feina que es fa des d'àrees de la Diputació com ara la de Promoció Econòmica “per donar suport a la recerca industrial i al desenvolupament tecnològic de les empreses gironines” o des d'organismes com per exemple el Patronat de Turisme, “que treballa per incrementar la promoció exterior en nous mercats emergents i aprofitar les connexions que ens ofereix l'aeroport i el tren d'alta velocitat”.

Els portaveus dels dos grups a l'oposició, M Teresa Ferrés (PSC) i Lluís Sais (ERC), han destacat en els seus parlaments el tarannà concialiador i dialogant del nou president i, mentre els republicans es mostraven segur que “la voluntat de cooperació es mantindrà”, els socialistes han estès la mà a Giraut “per trobar un consens”.

Per la seva part, el portaveu de CiU, Pere Vila, confia que a partir d'avui mateix “es comenci a tornar a parlar de la Diputació de Girona només en positiu” per la importància i el suport que dóna a tots els municipis gironins.

Joan Giraut i Cot és alcalde de Castell-Platja d'Aro i va iniciar la seva etapa a la Diputació de Girona l'any 1991, amb un parèntesi entre 1995 i 1999. A partir de llavors va tornar a la Diputació, on s'ha mantingut fins avui, i on ha treballat al costat de sis presidents.


Ple ordinari

Avui, i abans de la sessió extraordinària que ha escollit el nou president, la Diputació ha celebrat un ple ordinari en el qual s'ha donat compte de la renúncia de Jaume Torramadé com a president de la institució, així com de la presa de possessió del càrrec de diputat del grup d'ERC de David Mascort en substitució de Roger Torrent, que ha deixat la Diputació per ocupar un escó al Parlament de Catalunya.


Moció d'urgència

El Ple també ha aprovat una moció d'urgència presentada conjuntament per tots els grups, d'adhesió a la declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya. La moció ha estat aprovada amb 25 vots a favor i només un vot en contra d'un diputat del PSC.

Etiquetes

Centre gestor

Notícies relacionades

Recull de premsa

Consulta diàriament els reculls de premsa

Contacte

Protocol, premsa i comunicació

Tel. 972185128
comunicacio@ddgi.cat