DUSGironaM1M3M5 - Energia tèrmica renovable i mobilitat sostenible en 3 municipis

 

El projecte DUSGironaM1M3M5 - Energia tèrmica renovable i mobilitat sostenible en 3 municipis s'acull a les ajudes per a inversions a projectes singulars locals d'energia neta a municipis de repte demogràfic (programa DUS 5000), en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea a través dels fons NextGenerationEU.

La convocatòria de la subvenció regulada pel Reial decret 692/2021, de 3 d'agost, la va concedir l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) el 26 de maig de 2023. Trobareu més informació sobre aquest programa d'ajudes a: https://www.idae.es/ca/ajuts-i-financament/programa-dus-5000-ayudas-para-inversiones-proyectos-singulares-locales-de

 

Objectiu

El programa DUS 5000 té l'objectiu d'impulsar el desenvolupament urbà sostenible als municipis de repte demogràfic, mitjançant actuacions que constitueixin projectes singulars que contribueixin a la descarbonització mitjançant la reducció de la demanda i el consum energètic en edificis i infraestructures públics (mesura 1), el foment d'instal·lacions de generació tèrmica renovable i de xarxes de calor i/o fred (mesura 3), i de la mobilitat sostenible (mesura 5), facilitant el canvi modal i garantint la participació dels municipis en el desplegament de la infraestructura de recàrrega i impuls del vehicle elèctric.

El projecte DUSGironaM3i5 fa possible, pel que fa a la mesura 3 (instal·lacions de generació tèrmica renovable i de xarxes de calor i/o fred), substituir quatre calderes de gas natural per una de nova de biomassa amb una xarxa de calor, a Castellfollit de la Roca, i ampliar la xarxa de calor existent a Mieres. En relació amb la mesura 5 (mobilitat sostenible), es construirà un carril bici interurbà a Peralada.

Pressupost

  • Cost elegible admès: 197.362,69 euros
  • Cost subvencionable: 185.707,25 euros
  • Subvenció total atorgada: 157.851,16 euros
  • Mesura 3, instal·lacions de generació tèrmica renovable i de xarxes de calor i/o fred: 114.427,44 euros
  • Mesura 5, mobilitat sostenible: 43.423,72 euros

Resultats esperats

  • Mesura 3, instal·lacions de generació tèrmica renovable i de xarxes de calor i/o fred: 0,15 MW de capacitat de producció d'energia tèrmica amb energia renovable
  • Mesura 5, mobilitat sostenible: 0,301 MWh/any d'estalvi en consum anual d'energia primària