Obres de reforma per a la millora de l'evacuació del pati gran de la Casa de Cultura Tomàs de Lorenzana de Girona

El pati oest de la Casa de Cultura és un espai exterior controlat singular on, per les seves mides, s'hi duen a terme diferents activitats vinculades amb l'ensenyament teatral (Escola de Teatre el Galliner), amb el Conservatori de Música i amb el Servei Casa de Cultura, per a la celebració de diferents actes culturals i socials.

Els seus 647,23 m2 de superfície porten implícita una capacitat màxima de 324 persones (per una densitat de 2 m2/persona).

Normalment funciona al voltant d'una ocupació no continuada de prop de 40 persones tot i que puntualment es pot arribar a capacitats properes a 200 persones en la celebració del festival de teatre FITAG i similars.

Actualment només disposa d'un accés en cantonada en direcció a l'entrada principal de l'edifici. També té diferents accessos secundaris a estances específiques de l'Escola de Teatre el Galliner i a un magatzem, sense esdevenir -aquestes darreres- sortides d'emergència habilitades, ja que depenen de la coordinació humana amb personal de seguretat exprés per aquests casos, i sempre vinculat amb l'activitat del Galliner.

És per motiu de permetre concentracions de més de 100 persones que cal dotar aquest pati d'una segona sortida d'emergència i estudiar la seva evacuació també en hipòtesi de bloqueig d'una d'elles.

 

Documentació

Servei responsable

Servei d'Arquitectura