Aula Parlament

La Diputació de Girona col·labora amb el Parlament de Catalunya per a la projecció institucional del Parlament en l'àmbit educatiu i universitari. En aquest sentit, la Diputació de Girona finança el cost del servei d'autocar amb conductor dels centres de la província de Girona que participin en els cursos i tallers organitzats per mitjà de la plataforma Aula Parlament. Totes les activitats són gratuïtes, es fan al Palau del Parlament i se n'ha de fer reserva prèvia, amb un màxim de 35 persones per taller.

Aula Parlament és la plataforma de participació ciutadana amb totes les activitats educatives i de difusió que el Parlament de Catalunya posa a la disposició dels ciutadans. El seu objectiu és fer més accessible la institució parlamentària i que els nens i joves d'arreu del país puguin conèixer de prop el Parlament i la seva tasca.

Per això, ha creat diversos tallers especialment dissenyats per als centres educatius els quals potencien el joc de rol perquè els alumnes simulin les diverses tasques i funcions dels diputats. 

En complement, es disposa de materials perquè els centres i els professors puguin aprofundir els coneixements sobre el funcionament de la cambra.

Amb aquest programa, els centres educatius gironins podran escollir quatre tipus de cursos o tallers: «Sóc diputat / Sóc diputada», adreçat a alumnes de primària, secundària i batxillerat, amb adaptacions a cadascuna d'aquestes etapes educatives; «Les comissions», per a alumnes de secundària i batxillerat; «El nostre Estatut», per a secundària, i «El sistema electoral», per a batxillerat.

Tots els centres participants en aquests tallers tenen l'opció de proposar i treballar un projecte de llei per participar en les simulacions plenàries, que es fan per a cada nivell d'ensenyament. 

Per als centres universitaris s'organitza la «Setmana del Parlament universitari», que reprodueix tot el procediment de l'activitat parlamentària.

 

Visites virtuals al Parlament de Catalunya

Si voleu gestionar la vostra reserva, cliqueu aquí i podreu escollir dia i hora.

 

A qui s'adreça

Ciutadans

Centres educatius de la província de Girona:

  • Alumnes de cicle superior de primària. 
  • Alumnes de secundària.
  • Alumnes de batxillerat.
  • Universitaris.

Accés al servei

Accedint a cada taller, els centres educatius poden fer la seva reserva a través del formulari corresponent. Totes les activitats són gratuïtes, es fan al Palau del Parlament i se n¿ha de fer reserva prèvia. Cada taller té el seu formulari de reserva (màx. 35 persones per taller). 

www.parlament.cat

 

Règim econòmic aplicable

Servei gratuït.

Terminis

La sol·licitud del servei es farà d'acord amb el període vigent de cada curs escolar.

Departament responsable

Cooperació Cultural

Informació en línia

www.parlament.cat

Documentació