Fons d'Art de la Diputació de Girona

El Fons d'Art de la Diputació de Girona constitueix una autèntica memòria visual de la història de l'art català i gironí. Està format per un conjunt extens de peces amb un alt valor arqueològic i artístic (pintures, escultures, fotografies, utensilis, elements constructius i arquitectònics, rajoles i mosaics) que abracen una franja temporal molt dilatada, des del principi de l'edat mitjana fins a l'actualitat.

Aquest catàleg digital se centra en la part més significativa del conjunt de la col·lecció representada per la pintura i l'escultura. La majoria de les obres se situen als segles XIX i XX, un període en què les comarques gironines van tenir un paper primordial en l'art: des dels inicis del paisatgisme i la creació de l'Escola d'Olot, passant per la Renaixença i el nou catalanisme polític sorgit al segle XX, fins a l'art de la postguerra. També hi ha representades algunes de les fórmules creatives més contemporànies, i la resta són, bàsicament, pintures renaixentistes i barroques basades estilísticament en una mena d'amalgama de diferents escoles.

El catàleg digital del Fons d'Art de la Diputació de Girona té l'objectiu de posar a l'abast dels ciutadans el seu llegat cultural. També pretén ser una eina de recerca per als investigadors, pràctica i eficaç, que contribueixi a un major coneixement del nostre territori.

A qui s'adreça

Ciutadans

Servei responsable

Oficina de Difusió

Informació en línia

www.ddgi.org/fonsArt