Notícies

El segell Girona Excel·lent, present en el Gastronomic Forum Barcelona

Foto : El segell Girona Excel·lent, present en el Gastronomic Forum Barcelona

El diputat Jordi Camps ha assistit aquest migdia a la inauguració de l'esdeveniment, que tindrà lloc a la Fira de Barcelona fins aquest dimecres

El Gastronomic Forum Barcelona, la gran cita del sector a Catalunya, ha alçat el teló aquest matí, en una edició que reuneix més de tres-centes empreses i un centenar de ponents, entre els quals hi ha seixanta xefs que sumen quaranta-sis estrelles Michelin. L'activitat a la Fira de Barcelona es desenvoluparà fins aquest dimecres, 20 d'octubre. 

El segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent de la Diputació de Girona disposarà d'un estand propi, al costat de nou empreses més de les comarques gironines, que estaran situades dins l'Espai Catalunya, promogut, a banda de la corporació, pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca, promotora dels aliments catalans, i la Diputació de Barcelona, mitjançant la Xarxa de Productes de la Terra. 

L'objectiu de l'Espai Catalunya, de més de 100 m2, és incrementar la visibilització i promoció dels productors catalans que hi participen i oferir un punt de trobada entre restauradors i empreses del sector agroalimentari. Entre la quarantena d'empreses d'arreu de Catalunya que hi formen part, cobreixen el conjunt del sector agroalimentari: carn i embotit, fine food, oli, vi i cava, peix i marisc i fruita i horta. 

La inauguració de la mostra ha tingut lloc aquest migdia i ha comptat amb l'assistència del diputat de la Diputació de Girona Jordi Camps. 

Espai de cuina en directe

Addicionalment a l'estand expositiu, l'Espai Catalunya disposarà també d'un espai de cuina en directe. En total, 130 m2 totalment equipats, en els quals es portaran a terme vint-i-dues sessions gastronòmiques amb la participació d'un productor de proximitat i d'un cuiner que elaboraran diferents propostes amb els aliments seleccionats. El segell Girona Excel·lent coordina les sessions de la seva programació conjuntament amb el Club d'Enogastronomia del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona («Cuina de l'Empordanet», «Cuina del vent» i «Cuina pirinenca») i productors del distintiu.

Gastronomic Forum Barcelona comptarà enguany amb nivells d'ocupació d'abans de la pandèmia, amb 6.000 m2 d'exposició comercial i prop de 4.000 m2 destinats a més de setanta activitats, un congrés gastronòmic i, a l'àrea d'Innovació ForumLab, un espai de divulgació que tindrà com a eixos centrals la pastisseria, la gelateria i la fleca. El promouen l'Espai Catalunya i també el Gremi de Pastisseria de Barcelona i l'Espai Sucre.