El vicepresident Pau Presas presenta aquest postgrau organitzat per la Diputació de Girona i la Fundació UdG, amb la col·laboració del Consorci Administració Oberta de Catalunya
El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas; la directora general de la Fundació Universitat de Girona (UdG): Innovació i Formació, Irene Compte, i la directora gerent del Consorci Administració Oberta de Catalunya, Àstrid Desset, han presentat la cinquena edició del Postgrau d'Administració Electrònica i Govern Obert al Món Local.
Aquest postgrau està organitzat per la Diputació de Girona i la Fundació UdG, amb la col·laboració del Consorci Administració Oberta de Catalunya.
El curs s'ha iniciat amb la ponència inaugural «Web3, web4 i web5, i el seu impacte», a càrrec de Beatriz Martín Valcárcel, directora digital de BBDO & Proximity España i docent del màster executiu en «Advanced Analytics & Data Science» de la Universitat Internacional de Catalunya.
En la seva intervenció, Beatriz Martín ha abordat el tema de les noves tecnologies i la gran revolució social que desencadenaran, generant noves oportunitats per crear una societat millor i noves opcions per solucionar els grans reptes que tenim. Es tracta d'un canvi de paradigma tecnològic i social, organitzatiu i de models de negoci, que canviarà la manera com vivim, socialitzem, juguem, comprem, treballem, col·laborem i ens organitzem.
La cinquena edició del postgrau arrenca amb una trentena d'alumnes procedents de les administracions de Catalunya, principalment de l'àmbit local, així com professionals del sector privat que treballen conjuntament amb l'Administració pública en processos de transformació digital.
Enguany el postgrau repetirà el format híbrid de les darreres edicions, que combina les classes en línia amb les presencials a Girona per facilitar que hi assisteixin treballadors públics d'arreu de Catalunya.
El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, en la seva intervenció ha destacat que «sens dubte, aquest postgrau és necessari per oferir una formació de qualitat als treballadors públics de la demarcació de Girona en els àmbits de l'administració electrònica i el govern obert, per tal d'empoderar-los per als canvis que han d'implantar amb l'objectiu de millorar la qualitat de les administracions locals».
«És voluntat de la Diputació de Girona ajudar tots els municipis de la demarcació, especialment els més petits, amb els quals adquirim el compromís i l'obligació d'acompanyar-los en el desenvolupament tant de polítiques encaminades a complir la llei de transparència com de polítiques de govern obert i participació.»