Notícies

L'exposició «Itineraris literaris» s'inaugura a Lladó coincidint amb la presentació del darrer volum de la col·lecció del mateix títol

Foto : Fotos: E. Kelele

Es tracta de la primera col·laboració entre la Diputació de Girona i la Universitat de Girona en matèria d'exposicions

La mostra es basa en una selecció de textos de dinou títols de la col·lecció «Itineraris Literaris Autoguiats», integrada al Programa d'Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona

La Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona publica la col·lecció «Itineraris Literaris Autoguiats», els volums de la qual apleguen textos de diferents autors de les comarques gironines que fan referència a indrets, poblacions, monuments i espais geogràfics d'aquestes comarques. Fins al moment, ha editat vint-i-cinc volums, el darrer dels quals, dedicat a Lladó, es va presentar dissabte passat al Sindicat Agrícola del municipi.

Coincidint amb aquesta presentació, a la sala Sant Joan de l'Ajuntament de Lladó, es va inaugurar l'exposició produïda per la Diputació de Girona basada en una selecció de textos de dinou títols de la col·lecció «Itineraris Literaris Autoguiats», integrada al Programa d'Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona. Aquesta mostra sorgeix amb la voluntat de difondre els continguts d'aquesta col·lecció, donar a conèixer els espais que han inspirat i emocionat els autors, i posar en contacte paisatge i literatura, natura i lletra. 

En la presentació i la inauguració hi van participar Joan Fàbrega, diputat de Desenvolupament Sostenible i de Contractació Pública i vicealcalde de Lladó; Joaquim Tremoleda, alcalde del municipi, i Mariàngela Vilallonga, directora de la Càtedra de Patrimoni Literari.

La jornada es va completar amb un tast de la ruta literària del municipi, amb aturades en llocs concrets, on es van llegir textos de Carles Fages de Climent, Montserrat Vayreda (nascuda a Lladó) i Josep Pla, entre altres, que hi feien referència.

Amb aquesta exposició itinerant, la Diputació persegueix promoure la divulgació de l'obra d'aquests escriptors de les comarques gironines i dels estudis sobre la relació entre la literatura i el paisatge, l'impuls a la investigació sobre la patrimonialització del territori i la promoció de la creació d'itineraris literaris. Això aporta un valor afegit tant a la mateixa obra com al context, el territori. Els espais per on transcorre l'itinerari ens permeten acostar-nos al territori i conèixer-lo des de diferents perspectives.