Notícies

Visita institucional del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, a Lugo i Monforte de Lemos (Galícia)

Foto : Fotos: Diputació de Lugo / Concello de Monforte de Lemos

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha fet una visita oficial a Galícia. Han estat dues jornades de treball, a Lugo i Monforte de Lemos, en què s'ha reunit amb el president de la Diputació d'Osca, Miguel Gracia, i el president de la Diputació de Lugo i alhora alcalde de Monforte de Lemos, José Tomé. 

Les trobades han servit per estrènyer vincles entre els tres territoris i establir fulls de ruta comuns. Les tres institucions treballen conjuntament en la Comissió de Diputacions de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i comparteixen maneres d'actuar i inquietuds, com el medi ambient, la cohesió territorial, el suport al món rural i la «reivindicació del municipalisme». 

Tots han coincidit en la necessitat d'avançar cap a un sistema de finançament que garanteixi la suficiència i l'autonomia de les administracions locals, i en la capacitat de les diputacions per participar en la gestió dels fons europeus. I, en aquesta línia, treballen per establir estratègies que permetin l'increment d'ajuts europeus a la mobilitat en aquests territoris per millorar el desenvolupament i la competitivitat del món rural i perquè el turisme de qualitat i no massificat hi pugui arribar.

«Lugo, Osca i Girona són tres demarcacions amb molts punts en comú, com la despoblació, la xarxa de carreteres o l'alta ruralitat», ha indicat el president de la Diputació de Girona, que ha recordat que, si bé la demarcació compta amb 750.000 habitants, només hi ha nou municipis que superen els 20.000. I ha afegit: «És evident que hem de treballar conjuntament i posar en comú tot el que puguem, per avançar en aspectes com la desestacionalització del turisme, oferint altres productes en la línia de les experiències». 

El president de la Diputació de Girona ha firmat al Llibre d'or de la Diputació de Lugo, abans de fer un breu recorregut pels principals atractius turístics de la localitat gallega. 

El dia anterior, tots van mantenir una trobada a Monforte de Lemos, a la comarca de la Ribeira Sacra. Allà, el president, Miquel Noguer, va conèixer els projectes que s'hi estan desenvolupant i va intercanviar idees i experiències amb els seus homòlegs, abans de signar en el Llibre d'honor del municipi

Els tres representants provincials s'han compromès a trobar-se més endavant, a Osca i Girona, per tal de continuar tractant problemàtiques similars i abordar les millors solucions i col·laboracions possibles, i per conèixer les experiències de cada territori in situ