Notícies

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, assisteix a la Tria de Mulats d'Espinavell, a Molló

Foto : El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, assisteix a la Tria de Mulats d'Espinavell, a Molló

Coincidint amb la diada de Sant Eduard, el nucli d'Espinavell, dins el terme municipal de Molló, ha celebrat aquest dijous la Tria de Mulats. Es tracta d'una fira de bestiar equí d'enorme tradició i importància per a la vall de Camprodon i la comarca del Ripollès. El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, hi ha assistit juntament amb l'alcalde de Molló, Josep Coma, i altres autoritats. 

Durant el matí, més de tres-cents caps de bestiar de catorze explotacions ramaderes de tres municipis de la zona (Molló, Camprodon i Llanars) han baixat de la muntanya de Rojà, propera al massís del Canigó, on han passat l'estiu, fins a la plana on es fa la fira. Un esdeveniment en el qual, a banda de fer-se tractes de compravenda de bestiar, també s'ofereixen tota mena de productes artesanals de proximitat als centenars de visitants que cada any s'hi apleguen. 

La Diputació de Girona hi col·labora des de fa temps. «La Tria de Mulats és un espectacle únic a Catalunya i ha esdevingut una activitat turística de primer ordre a la comarca, que ajuda a projectar-la i a donar-la a conèixer per tot el territori», ha explicat Miquel Noguer.

El president de la Diputació de Girona també ha participat en l'entrega de premis als millors exemplars de mulats, escollits per un comitè veterinari.