
S'han dut a terme també les taules de preus del sector dels cereals i dels sectors boví i oví
Aquest divendres, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat en la festa de la matança del porc a la Llotja de Contractació de la Cambra de Comerç de Girona.
En la celebració també hi han participat Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona; Laia Cañigueral, delegada del Govern de la Generalitat a Girona; Domènec Morera, president de la Llotja de Contractació de Girona; José Luis Esteban, president de la Llotja de Cereals de Barcelona; Ernest Plana, president de la FOEG; Montserrat Roura, alcaldessa de Riudellots de la Selva; Gemma Batlle, directora de Banca Institucions Girona de CaixaBank i membre del Ple de la Cambra de Comerç de Girona; Eduard Batlle, director gerent de la Cambra de Comerç de Girona; Elisabet Sànchez, directora dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Girona, i altres membres de la Llotja de Contractació i del Ple de la Cambra de Comerç de Girona.
Prèviament al sopar, que enguany ha arribat a la divuitena edició, han tingut lloc la taula de preus del sector dels cereals i altres i la taula de preus dels sectors boví i oví. Al voltant d'aquestes taules s'hi han aplegat una cinquantena de membres i associats.
Durant l'acte, després de dos anys sense poder fer-se a causa de la pandèmia de la covid-19, el president de la Diputació de Girona ha destacat: «Són també les tradicions les que ens identifiquen com a poble. I a les nostres comarques en tenim moltes, de tradicions que donen a conèixer el nostre territori». I ha afegit: «Les comarques gironines són capdavanteres en la producció de carn de porc. És bo donar a conèixer tot allò que envolta aquest món i la tasca dels professionals que hi treballeu, alhora que cal dinamitzar socialment, culturalment i econòmicament el territori en sectors que com el porcí incideixen de manera tan important en l'economia de la nostra demarcació».