Notícies

Comença a rodar el BiciBus, el primer sistema portabicicletes a autobusos públics

Foto : Comença a rodar el BiciBus, el primer sistema portabicicletes a autobusos públics
Carles Salgas, delegat de Cooperació Esportiva de la Diputació de Girona, ha assistit avui a la presentació del BiciBus: el primer sistema portabicicletes incorporat als autobusos interurbans de transport públic. A l'acte també hi han participat Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Àlex Gilabert, gerent de TEISA, i Ricard Font, secretari de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Durant la presentació, Carles Salgas ha assegurat que «la demarcació de Girona s'ha consolidat en els darrers anys com a destinació pedalable, amb circuits i rutes aptes per a tota mena de bicicletes». A més, ha afegit que: «la millora que a partir d'avui s'ofereix en un nombre limitat d'autobusos podria passar a ser una millora permanent. Per això volem felicitar l'empresa i tots els qui contribueixen a fer realitat la combinació entre la bicicleta i el transport públic».

El BiciBus, que ha estat possible gràcies a la col·laboració entre TEISA i el Consorci de les Vies Verdes de la Diputació de Girona, començarà a rodar a la línia Girona - Sant Feliu de Guíxols i s'Agaró, i servirà per comprovar l'operativitat i la seguretat del sistema, així com el protocol d'ús del portabicicletes (amb l'ajuda dels usuaris de les vies verdes), per tal de detectar possibles problemes, solucionar-los i proposar millores. Posteriorment, de cara a la primavera del 2018, es  posarà en marxa un sistema de reserva prèvia de l'espai del portabicicletes vinculat a la compra del bitllet senzill, en uns horaris d'anada i tornada predeterminats.

"Mou-te en bici, viatja en bus"
Inicialment es disposa de quatre vehicles amb sistema BiciBus. Amb el lema "Mou-te en bici, viatja en bus", es pretén donar un valor afegit al viatge en autobús interurbà, de manera que moure's en transport públic, a més de facilitar la mobilitat quotidiana, incentivi la intermodalitat i es vinculi a activitats d'oci i turisme, com ara les que ofereixen les vies verdes gironines.


Una col·laboració de més de deu anys
El Consorci de les Vies Verdes i TEISA col·laboren des de l'any 2004, a través d'un conveni que facilita el transport gratuït de bicicletes a les línies de transport públic que discorren paral·leles a les vies verdes. L'any 2016, el conveni es va actualitzar i ampliar per dur a terme promocions conjuntes en campanyes per afavorir la intermodalitat. Sobre això, Carles Salgas ha volgut destacar que «el Consorci de les Vies Verdes de Girona treballa des de fa molts anys en la promoció de la intermodalitat. De fet, ja fa més de deu anys que va signar un conveni amb el grup TEISA per permetre l'accés de les bicis als busos de les línies que coincideixen amb el traçat de les vies verdes de Girona».