
El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont; el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz, entre altres autoritats, van assistir ahir a la celebració del cinquantè aniversari de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona. Durant l’acte, Pere Vila va entregar al director del centre, Gonzalo Herrero, un guardó en reconeixement d’aquest mig segle de vida.
El president de la Diputació, que va ser alumne del centre, va dir que s’hi sentia “com a casa”, i va remarcar que l’Escola ha esdevingut “una referència en l’àmbit català i estatal que divulga l’excel•lència de la cuina gironina arreu”. També va remarcar que el centre “no només és el planter dels millors cuiners, sinó també d’exportadors de coneixement, de bones pràctiques i de passió per aquest sector”.
Anualment, l’escola, inaugurada el curs 1965-1966, organitza una trobada d’antics alumnes. Enguany, aquesta trobada s’ha fet coincidir amb la celebració del cinquantè aniversari. Institucions, autoritats, exprofessors i exalumnes, col•lectius gastronòmics, restauradors i amics del centre van assistir-hi.