Notícies

Vint empreses del segell Girona Excel·lent de la Diputació presenten els seus productes al Gastronomic Forum Barcelona 

Foto : Vint empreses del segell Girona Excel·lent de la Diputació presenten els seus productes al Gastronomic Forum Barcelon

El distintiu també ha organitzat activitats gastronòmiques a l'espai El Rebost de Catalunya, a càrrec del cuiner Pep Nogué i la periodista Empar Moliner

El segell Girona Excel·lent de la Diputació de Girona ha estat protagonista aquesta setmana del Gastronomic Forum Barcelona 2025. Es tracta de l'esdeveniment de referència del sector de l'hostaleria, el comerç especialitzat i la gastronomia, que reuneix anualment restauradors, compradors i distribuïdors especialitzats. 

El distintiu hi ha participat en una actuació coordinada juntament amb Prodeca, entitat promotora dels aliments catalans de la Generalitat de Catalunya; la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, i la Diputació de Lleida. 

En total hi han tingut presència vint empreses de Girona Excel·lent, que són les següents: Anxoves Callol Serrat, Aigua Sant Aniol, Ànec de l'Empordà, Can Bech, Celler Cooperatiu d'Espolla, Cuinats Jotri, Eccocivi, La Sobirana, La Xiquella, Licors Moliné, Mas Fuertes, Masia Empordà, Mont-Corb, Mooma, Nuasets, Pere Guardiola, Pibernat Alimentària, Poma de Girona, Ratafia Russet i Satuna Gin. 

A més, durant els tres dies del fòrum al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, la Diputació de Girona ha organitzat alguna de les vint activitats gastronòmiques i tastos dirigits pels mateixos productors, amb un aforament per a trenta persones per sessió. En el cas de la Diputació, el cuiner i assessor gastronòmic de Girona Excel·lent Pep Nogué i la periodista Empar Moliner han estat els encarregats de dirigir les activitats.  

Totes les sessions han tingut lloc a l'espai El Rebost de Catalunya, que ha consolidat el seu paper com a punt de trobada entre productors i consumidors professionals. Cada sessió és una experiència que combina tradició i innovació, i que reafirma el valor del producte català com a element clau de la identitat gastronòmica del país. 

Amb aquesta participació conjunta, Catalunya i les comarques gironines consoliden la seva posició com a referent gastronòmic i agroalimentari a escala internacional, en un any clau per a la seva projecció com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. 

La setzena edició del Gastronomic Forum Barcelona ha tancat les portes amb un rècord de més de 21.800 visitants, una xifra que ha suposat un increment del 21 % respecte a l'any anterior. Els assistents van poder gaudir de 190 activitats centrades en la nova cuina catalana, amb la participació de més de 75 xefs, que sumen 52 estrelles Michelin.