
Hi ha participat el segell Girona Excel·lent de la Diputació de Girona, a més de xefs reconeguts com Ferran Adrià, Joan Roca, Fina Puigdevall i Paco Pérez
El president, Miquel Noguer, ha reivindicat la qualitat agroalimentària de la demarcació de Girona «amb productors que estimen la terra i cuiners que eleven el producte local a l'excel·lència»
Amb motiu del reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, el Castell de Peralada ha estat escenari aquest dimarts a la tarda de la trobada «Catalunya, terra de producte», dedicada a realçar la riquesa gastronòmica del territori.
Organitzat per La Vanguardia amb el suport de la Diputació de Girona, l'acte ha comptat amb les intervencions del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la directora de l'Agència Catalana de Turisme, Arantxa Calvera; el vicepresident del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Pere Casellas, i el propietari del Celler Perelada, Borja Suqué.
Hi han assistit unes dues-centes persones, entre autoritats i representants del teixit empresarial, social i turístic alt-empordanès, gironí i català, entre les quals l'alcalde de Peralada, Miquel Brugat, i els diputats de la Diputació de Girona Míriam Lanero, Vanessa Peiró i Josep Maria Martínez.
Ha obert la jornada la taula rodona «Talent i paisatge», amb xefs reconeguts com Ferran Adrià, Joan Roca, Fina Puigdevall i Paco Pérez, i en la qual ha participat el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent de la Diputació de Girona, amb una trentena de productors que hi han ofert els seus productes.
«A la nostra demarcació, tenim la sort de comptar amb una riquesa agroalimentària de primer ordre. Disposem d'un entorn natural i cultural que enamora; productors que estimen la terra i cuiners que eleven el producte local a l'excel·lència», ha destacat el president de la Diputació de Girona durant la seva intervenció.
En aquest sentit, ha destacat el paper del distintiu Girona Excel·lent per «aportar prestigi, promoció i coneixement» als petits productors i ha avançat que, en la sisena edició del concurs, s'han batut els rècords de participació: 540 productes presentats, al costat dels 447 de fa dos anys. En els propers dies, es donaran a conèixer els guanyadors.
Aquest creixement està motivant que la marca desperti interès més enllà de les comarques gironines. S'han fet moltes accions promocionals arreu d'Europa i el proper mes de setembre el segell serà present en el fòrum Latino Gastronomic de Puebla (Mèxic).
Posteriorment, hi ha hagut una segona taula rodona amb el director d'enologia del Celler Perelada, Delfí Sanahuja; el CEO de Metalquímia, Josep Lagares; el cofundador i director general d'Ametller Origen, Josep Ametller; el cuiner i assessor gastronòmic de Girona Excel·lent Pep Nogué, i el director general d'Aigua de Sant Aniol, Andreu Galindo.