Notícies

Lliurament dels premis del 29è Concurs Artístic i Literari d'Amics de la UNESCO de Girona

Foto : Fotògraf: Eddy Kelele

La diputada d'Acció Social i Igualtat, Maite Tixis, participa en l'entrega de premis, que commemoren els 75 anys de la Declaració universal del drets humans 

Aquest dimecres s'han concedit els premis de la 29a edició del Concurs Artístic i Literari d'Amics de la UNESCO, que es commemora amb el lema «75 anys protegint els drets humans».

L'acte ha tingut lloc a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona amb la participació de Maite Tixis, diputada d'Acció Social i Igualtat de la Diputació de Girona; Queralt Vila, regidora d'Educació de l'Ajuntament de Girona; Montserrat Bertran, assessora en llengua, interculturalitat i cohesió social de la Generalitat de Catalunya; M. Dolors Reig, presidenta dels Amics de la UNESCO de Girona; Lluís Lucero, vicepresident dels Amics de la UNESCO de Girona; Mariona Ventura, secretària dels Amics de la UNESCO de Girona, i els guanyadors i guanyadores del concurs.

Aquests premis arriben enguany a la vint-i-novena edició, amb la participació d'alumnes de les escoles i instituts que han treballat al llarg del curs el tema «75 anys protegint els drets humans».

Els Amics de la UNESCO han proposat a l'alumnat gironí un treball de difusió i sensibilització envers els drets que conté la Declaració universal dels drets humans. En aquest sentit, entenen que cal seguir incidint en els reptes actuals, sobretot pel que fa a la cultura de la pau, el compromís de no-discriminació i de lluita antifeixista, antiracista, incorporant en aquesta mirada els nous drets emergents.

Les modalitats que s'han premiat són: dibuix: postal, narració, fotografia, exlibris o marques de biblioteca, auca, vídeo de TikTok o Instagram i article inèdit.

El concurs d'enguany ha rebut 516 treballs de les diverses modalitats, procedents de 15 centres educatius diferents, i els jurats han atorgat 41 premis.

Els premis tenen la col·laboració de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona, la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i la Federació Catalana d'Associacions i Clubs UNESCO i Generalitat de Catalunya.

Documentació