Notícies

Diari de Girona inicia els actes del 135è aniversari amb la presència del president de la Diputació, Miquel Noguer

Foto : Fotos: Diari de Girona

El Pati de les Magnòlies de la seu de la Generalitat a Girona va acollir aquest dijous l'inici de la commemoració dels 135 anys de Diari de Girona. Durant els propers mesos, el rotatiu celebrarà l'efemèride amb diferents esdeveniments.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va assistir a l'acte institucional, que va reunir autoritats polítiques, societat civil, anunciants i treballadors de la capçalera. Entre d'altres, hi van assistir també l'alcalde de Girona, Lluc Salellas; el conseller de Recerca i Universitats, en funcions, Joaquim Nadal; la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, i el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Pere Parramon.

En el seu torn de paraula, el president, Miquel Noguer, va posar èmfasi en la trajectòria de Diari de Girona, en la seva capacitat d'adaptació davant d'esdeveniments històrics (dues dictadures, una guerra civil, dues repúbliques i una democràcia) i en la seva vocació d'oferir un servei actual i de qualitat.

«Quan fa 25 anys, el diari va irrompre a Internet, poc sabíem de la magnitud d'aquella aposta. Ara, és un referent en el món digital, un dels mitjans que s'ha espavilat més i un dels diaris de referència, sobretot pel que fa a les notícies de la demarcació», va subratllar Miquel Noguer. 

Diari de Girona és hereu d'una capçalera històrica nascuda el 28 de setembre de 1889 amb el nom de Diario de Gerona y Avisos y Noticias, fundada per Rafael Masó Pagès, que el va dirigir fins a la seva mort, el 1915. El 1932 va passar a publicar-se íntegrament en català, i va deixar de sortir al carrer l'endemà del cop d'estat de Francisco Franco.

La capçalera Diari de Girona es va recuperar el 1986, després que Los Sitios, hereu del rotatiu històric, passés a mans privades, provinent de la cadena de diaris de l'Estat. L'1 d'agost de 1996, va ser adquirit per Prensa Ibérica.