Notícies

L'Espai de Mostra, amb més de cinquanta participants, dona el tret d'inici al Pati Cultural 2024

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

L'Espai de Mostra, el nou espai per apropar els creadors als programadors, ha acollit vuit associacions que han presentat els seus projectes a dotze programadors de les comarques gironines 

El grup Genni Knows, liderat per Genni Frias, i el seu espectacle, El moment, obre aquest vespre el Pati Cultural

L'esdeveniment, organitzat per la Diputació de Girona, té lloc del 17 al 19 de maig i compta amb vuit actuacions per a tots els públics

Aquest matí ha tingut lloc la inauguració de l'Espai de Mostra, que ha donat el tret d'inici al Pati Cultural 2024. El Pati Cultural té lloc al pati de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona durant aquest cap de setmana, del 17 al 19 de maig.

L'Espai de Mostra, com a novetat del Pati Cultural d'enguany, s'ha iniciat per donar suport a la producció i exhibició i per presentar projectes culturals emergents als programadors de les comarques gironines.
Dins l'Espai de Mostra, aquest matí ha tingut lloc una taula rodona en què s'han presentat quatre companyies: l'Associació Grop, amb l'espectacle Sempreviva; La Sola Teatre, amb Invents; la Cia. Per Nassos, amb El gran circ, i el Projecte IGLU, amb La brúixola dels desitjos

També s'hi han presentat les companyies Associació del Gremi Teatral i de l'Humor, amb Lift; Cobosmika Company, amb Fools; Última Vértebra, amb Cove, i Verena Kuenzel, amb Wunderbar.

A la inauguració hi han assistit Jordi Camps, diputat de Cultura de la Diputació de Girona, que ha donat la benvinguda a les companyies participants, i Martí Peraferrer, actor i director de teatre, que ha conduït l'acte.

El diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha assenyalat que «la Diputació de Girona ha creat aquest moment, aquest Espai de Mostra, per facilitar sinergies entre companyies i programadors». I ha afegit: «Cal que les institucions estiguem al vostre costat».

Per l'actor Martí Peraferrer, «aquesta proposta  és una bona manera de fer vending i que els diferents programadors coneguin el que fa cada un dels grups».

Hi han participat una cinquantena de persones entre companyies i programadors.

Pati Cultural 2024
Novament i coincidint amb Girona, Temps de Flors, la Diputació organitza aquest esdeveniment amb la voluntat d'oferir una bona programació escènica, en la qual tenen cabuda diferents manifestacions artístiques, com la música i el teatre.
Aquest cop el programa consta de vuit actuacions d'aquestes disciplines, gratuïtes i per a tots els públics, que es porten a terme al pati de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. Són propostes escèniques i musicals de les comarques gironines a les quals la corporació dona suport.

Les activitats programades al Pati Cultural comencen avui divendres a la tarda amb el grup Genni Knows, liderat per Genni Frias, i el seu espectacle El moment.

El dissabte 18 de maig hi ha tres actuacions programades. La música de Sotrac amb Herència, el seu tercer disc; el grup musical Bivac, un dels grups emergents amb més projecció actualment, i el Col·lectiu La Moderna, que mostrarà alguns dels seus projectes educatius de referència: la Girona Marxing Band i La Moderna Big Band.

El diumenge 19 de maig hi haurà quatre actuacions més. La companyia El Galliner presentarà una reflexió sobre el futur amb l'espectacle Spoiler. Babaflow & B Lion oferiran la seva música, que fusiona diversos gèneres, incloent-hi el rap, el rap en català, el dancehall i l'afrobeat, entre altres. El grup musical de pop alternatiu català Mapapi actuarà amb el seu espectacle Calfreds. Finalment, l'escola universitària ERAM presentarà Mostra de veu, un espectacle que sorgeix de l'assignatura d'interpretació i veu del centre.

Tota la programació i la informació detallada de les diferents activitats es pot consultar al web https://paticultural.ddgi.cat/.

Documentació