Notícies

La rectoria de Sant Aniol de Finestres acollirà la Fundació Internacional de l'Artrosi a partir del febrer del 2026

Foto : La rectoria de Sant Aniol de Finestres acollirà la Fundació Internacional de l'Artrosi a partir del febrer del 2026</

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat aquest matí en la presentació del projecte, que convertirà l'espai en un centre de referència internacional en salut articular

L'Ajuntament de Sant Aniol de Finestres i la Fundació Internacional de l'Artrosi (OAFI) han subscrit un conveni de col·laboració que permetrà que el municipi de la Garrotxa aculli un centre de referència internacional en salut articular. Aquest dissabte al matí se n'han explicat tots els detalls en un acte al local social de Sant Esteve de Llémena, que ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer.

Aquest nou centre s'ubicarà a la rectoria, un equipament que el consistori va adquirir al Bisbat de Girona a principis del 2019 amb el compromís de destinar-lo a usos socials. Després d'haver treballat en la seva rehabilitació a través de fons propis (consolidació de l'estructura, millores en l'accés i condicionament de l'interior), l'Ajuntament ha trobat un projecte que s'adequa al que estava buscant. 

L'OAFI és la primera i única fundació dirigida exclusivament a persones amb artrosi al món. El fet que el seu president i impulsor, el doctor Josep Vergés, tingui un vincle amb el municipi ha ajudat a teixir sinergies i a tirar endavant el projecte.

El nou centre, que serà totalment accessible, ha d'esdevenir un espai de coneixement (s'hi organitzaran tallers, seminaris i sessions informatives), d'intercanvi d'experiències, d'aprenentatge i d'acompanyament en l'atenció mèdica. En aquest sentit, els pacients podran fer activitats a l'entorn per afavorir el seu benestar i la prevenció osteoarticular, com ara sessions de ioga, teràpia a l'aire lliure o rutes guiades per camins naturals. 

El doctor Josep Vergés, una referència mundial en aquest camp, ha incidit que l'artrosi no nomes afecta persones grans, sinó també dones majors de 45 anys i esportistes d'alta competició que han desgastat molt les articulacions, tot i ser encara joves, i han de portar pròtesis. 

La previsió és que aquest centre estigui en funcionament el febrer del 2026. «Per a Sant Aniol de Finestres, per a la Garrotxa i per a tota la demarcació, és magnífic poder tenir un centre així al nostre territori. Un centre que ajuda les persones i contribueix a millorar-ne la qualitat de vida. Quin projecte tan bonic!», ha destacat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, dirigint-se als veïns que han assistit a la presentació. 

A l'acte també han assistit l'alcalde de Sant Aniol de Finestres, Francesc Oliveras; el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, i el doctor Josep Vergés, que ha exposat minuciosament les tasques de l'OAFI i els reptes que afrontarà amb aquest nou projecte a la rectoria de Sant Aniol de Finestres.