Notícies

La Diputació, l'Ajuntament de Girona i la Generalitat a Girona commemoren conjuntament el Dia d'Europa

Foto : Fotos: P. Duran

L'acte institucional ha tingut lloc aquesta tarda a l'auditori del Centre Cultural La Mercè amb la participació de la vicepresidenta tercera, Maria Puig 

La Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona han celebrat aquest dijous de manera conjunta el Dia d'Europa, que té lloc anualment el 9 de maig. En l'acte institucional commemoratiu, que ha tingut lloc a l'auditori del Centre Cultural La Mercè, hi han participat l'alcalde de Girona, Lluc Salellas; la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig, i la directora dels Serveis Territorials d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya a Girona, Raquel Robert. També hi ha assistit el diputat Joan Martín. 

«Com a catalans encara tenim molt camí per recórrer per arribar a l'Europa dels pobles i l'Europa dels drets que ens imaginem. Avui commemorem el Dia d'Europa i ho fem amb la voluntat que algun dia la nostra llengua i el nostre país juguin en igualtat de condicions amb la resta de nacions», ha afirmat l'alcalde de Girona, Lluc Salellas.

«Tenim molts reptes per endavant. Siguem-ne conscients i siguem proactius. Els hem d'afrontar a les institucions europees, per fer del català una llengua de prestigi; però, sobretot, els hem d'afrontar al carrer. Mantinguem la llengua viva i treballem per fer d'Europa l'ideal de pau, solidaritat i justícia social dels pares i mares fundadors de la Unió. Si alguna cosa tenim els catalans i catalanes és una història acreditada de treball pel bé comú, pel diàleg i el progrés», ha subratllat la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig.

«Reafirmem avui el nostre compromís amb els valors europeus de democràcia, llibertat i respecte pels drets humans. Sigui quin sigui el futur que ens espera, estic segura que, amb el nostre compromís compartit i la nostra fe en els valors europeus, aconseguirem superar els obstacles i construir un futur més brillant per a tothom», ha ressaltat la directora dels Serveis Territorials d'Economia i Hisenda, Raquel Robert.

L'acte, conduït per la periodista Ester Bertran, ha comptat amb la presentació del projecte «Europa amb iniciativa» per part de l'alumnat i el professorat de l'Institut Ermessenda, guanyador de la beca Premi Europa 2023, que atorga l'Ajuntament de Girona. Aquesta beca va dirigida a tots els centres d'educació secundària de la ciutat i té per objectiu apropar el coneixement sobre Europa i els seus valors al jovent de la ciutat. Els centres interessats a presentar-se a la beca Premi Europa 2024 ho poden fer fins al 31 de maig.

Tot seguit, ha tingut lloc el concert «De Catalunya a Europa» del Cor de Cambra del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, i ha sonat l'himne d'Europa.