Notícies

Acte en memòria de Josep Pla i Maria Àngels Anglada organitzat pels Amics de la UNESCO de Girona

Foto : Acte en memòria de Josep Pla i Maria Àngels Anglada organitzat pels Amics de la UNESCO de Girona

S'hi llegeixen fragments d'articles dedicats a Josep Pla del llibre Els meus contemporanis de Maria Àngels Anglada, de la col·lecció «Josep Pla» de la Diputació de Girona

Hi col·laboren la Càtedra Josep Pla i la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona

La diputada Mònica Alcalà manifesta: «Celebrem aquesta lectura pública, que apropa els escriptors i els llibres als lectors i a tota la ciutadania» 

Aquest matí ha tingut lloc l'acte en memòria dels escriptors Josep Pla i Maria Àngels Anglada, organitzat pels Amics de la UNESCO de Girona.

Hi han participat la diputada d'Educació de la Diputació de Girona, Mònica Alcalà; la presidenta d'Amics de la UNESCO de Girona, M. Dolors Reig; el director de la Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona, Xavier Pla; la directora de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, Mariàngela Vilallonga, i el director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona i vicepresident de la Fundació Josep Pla, Josep Calataiud.

L'acte ha consistit en una lectura pública de fragments d'articles dedicats a l'escriptor Josep Pla del llibre Els meus contemporanis de Maria Àngels Anglada, de la col·lecció «Josep Pla», editada per la Diputació de Girona. Els fragments han estat els següents: 

  1. «Des de l'Empordà», pàg. 197 (lectora: M. Dolors Reig) 
  2. «Records de Josep Pla», pàg. 199 (lector: Guillem Terribas) 
  3. «El darrer homenot», pàg. 201 (lectora: M. Dolors Reig) 
  4. «Aniversaris», pàg. 203 (lectora: Mariona Ventura) 

Mariàngela Vilallonga ha fet la lectura d'«En la mort de Josep Pla», inclòs al llibre Carmina cum fragmentis de Maria Àngels Anglada.

La diputada d'Educació de la Diputació de Girona, Mònica Alcalà, ha clos l'acte i ha assenyalat: «Celebrem aquesta lectura pública, que apropa els escriptors i els llibres als lectors i a tota la ciutadania». Així mateix, ha manifestat el seu agraïment a l'organització i a les entitats col·laboradores: «Gràcies als Amics de la UNESCO de Girona, a la Càtedra Josep Pla i a la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent, i a les institucions gironines implicades, per aquesta lectura pública i en veu alta on la paraula pren les dimensions que li pertoquen». 

Finalment, la diputada ha dit: «Amb aquest acte fem que els dies previs a Sant Jordi siguin també un homenatge a la tradició literària del nostre país, tot apropant els grans escriptors Maria Àngels Anglada i Josep Pla a la ciutadania».