Notícies

Cloenda del postgrau 2 del Màster en hisenda autonòmica i local a Girona, amb la vicepresidenta M. Àngels Planas

Foto : Cloenda del postgrau 2 del Màster en hisenda autonòmica i local a Girona, amb la vicepresidenta M. Àngels Planas

L'aula seminari de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona ha acollit aquest dimecres a la tarda la cloenda de la segona edició a Girona del postgrau 2 del Màster en hisenda autonòmica i local, amb la intervenció de la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas. 

Aquest màster, integrat per dos postgraus, es va poder traslladar a Girona el 2019 arran d'un conveni subscrit entre la Diputació de Girona i la Universitat de Barcelona. Iniciat el curs 1987-1988, compta amb un prestigi reconegut i és l'únic de la seva especialitat a Catalunya. En aquesta ocasió, han estat setze alumnes d'arreu de les comarques gironines els que han participat en aquest postgrau 2, que s'ha desenvolupat des del febrer del 2023 en sessions presencials a la Casa de Cultura de Girona. 

En la seva intervenció, la vicepresidenta M. Àngels Planas ha lloat la tasca del director, Joaquim Solé i Vilanova, que en va ser l'impulsor i que ara deixarà la direcció del màster per jubilar-se després de gairebé quaranta anys: «En nom de la Diputació, volem agrair-li la gran predisposició per descentralitzar el màster i fer possible que vingués a Girona. Els inicis no van ser fàcils, amb una pandèmia pel mig, però crec que tots hi hem posat de la nostra part perquè el projecte tirés endavant, s'enlairés i arrelés». 

En aquest sentit, ha incidit que la mancança de personal tècnic a les àrees econòmiques de l'Administració local gironina converteix aquest màster en «necessari» per oferir formació de qualitat, tant a tècnics que treballen a l'Administració com a joves graduats que ho vulguin fer, sense haver de desplaçar-se a Barcelona i a un preu més assequible. 

En l'acte, també hi han participat el director del Màster en hisenda autonòmica i local, Joaquim Solé Vilanova, i la interventora de la Diputació de Girona, Núria Josa. En els propers dies es definiran les dates de la tercera edició del postgrau 1. De fet, se n'obrirà la preinscripció el proper 1 d'abril.