Notícies

Presentat el Compromís per a la sostenibilitat turística de les comarques de Girona «Biosphere»

Foto : Fotos: Cambra de Comerç de Palamós

La vicepresidenta tercera, Maria Puig, ha participat a Palamós en l'acte, impulsat per la Cambra de Comerç de Palamós i Costa Brava Centre, amb el suport de la Diputació de Girona

El programa s'adreça a empreses, serveis i entitats públiques de les comarques gironines que volen millorar la seva gestió en sostenibilitat turística 

Aquest dimecres al migdia s'ha presentat a la seu de la Cambra de Comerç de Palamós el Compromís per a la sostenibilitat turística de les comarques de Girona «Biosphere» (certificat Biosphere Sustainable Lifestyle).

L'objectiu del projecte és reconèixer empreses, serveis i entitats que aposten per una gestió respectuosa del medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de les comarques gironines. Ho fa basant la seva metodologia en els disset objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.

El programa està impulsat per la Cambra de Comerç de Palamós i Costa Brava Centre, amb el suport de la Diputació de Girona. L'acte de presentació ha comptat amb la participació del president de la Cambra de Palamós, Pol Fages; la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig; les tècniques de turisme de les cambres de Comerç de Barcelona i Palamós, Victòria Silverstein i Marga Rubau, respectivament, i la gerent de Cooperativa Costa Brava Centre, Ester Salichs.

L'objectiu de les entitats impulsores del Compromís per a la sostenibilitat turística de les comarques de Girona «Biosphere» és proporcionar eines i metodologia per millorar la gestió sostenible de les institucions, i obtenir, al final del procés, el certificat Biosphere Sustainable. Entre altres avantatges, el Compromís afavoreix: 

  • Posicionar empreses i entitats per mostrar lideratge dins d'una tendència emergent del turisme. 
  • Alinear-se amb els disset objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. 
  • Afegir valor als productes i serveis, i afavorir la diferenciació de marca. 
  • Avançar en les relacions sostenibles amb altres empreses, entitats i el mateix territori.
  • Rebre formació pionera en matèria de gestió sostenible. 

La Cambra de Comerç de Palamós ha rebut una subvenció de la Diputació de Girona per poder ajudar tots aquells ens públics o privats interessats a comprometre's en la sostenibilitat i poder assessorar-los en els tràmits necessaris. 

La  Cambra de Comerç de Palamós ha explicat que des de Destinació Girona Sostenible se'ls acompanyarà amb assessorament i formació contínua en matèria de sostenibilitat i se'ls ajudarà a desenvolupar un pla d'acció anual per incorporar i implementar les mesures necessàries. Com a últim pas, participaran en tallers de Destinació amb altres entitats del sector, per generar una xarxa de coneixement, de sinergies i de cooperació per millorar la competitivitat de la destinació. Tot aquest procés culminarà amb l'obtenció del certificat Biosphere Sustainable Lifestyle. 

La vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig, ha destacat en la seva intervenció que «la Diputació de Girona és una institució de referència en sostenibilitat a les comarques gironines, i treballem constantment per donar eines que empoderin els ajuntaments en aquest àmbit». 

I ha afegit: «Us posaré un exemple pràctic: A Dipsalut, l'organisme de salut pública que presideixo, tenim l'Observatori Social, Ambiental i de Salut, que ja ens està donant indicadors que posem a disposició dels 221 municipis de la demarcació de Girona per poder prendre decisions més eficients a l'hora de dissenyar polítiques que afectin la salut de la ciutadania». I ha acabat: «Amb jornades enfocades al sector turístic en tota la seva transversalitat, com la d'avui, que incorpora estàndards per a tot tipus de negocis i empreses, grans i petites, i juntament amb la Cambra de Comerç de Palamós i Costa Brava Centre, esperonem les empreses a treballar per aconseguir el certificat Biosphere Sustainable».