Notícies

Girona torna a convertir-se aquest cap de setmana en l'epicentre del ciclisme amb la celebració de la Sea Otter Europe

Foto : Fotos: M. Artalejo

La Diputació de Girona dona suport econòmic a aquest festival esportiu i comercial de referència des del seu naixement, el 2017

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha participat aquest divendres al matí en la inauguració de la setena edició de la Sea Otter Europe, que ha tingut lloc al pavelló de Fontajau de Girona. Des d'avui i fins diumenge, el festival ciclista de referència al sud d'Europa aglutinarà tota mena d'activitats, una fira comercial amb les marques de referència del sector i un programa esportiu amb proves de totes les modalitats. 

L'edició d'enguany arrenca amb molt bones expectatives, amb la previsió d'arribar a 60.000 visitants de cinquanta nacionalitats diferents. Uns registres que només es van assolir el 2019, just abans de la pandèmia i que, sens dubte, reforcen la capacitat d'atracció d'aquest esdeveniment que acull Girona i la Costa Brava. 

«La geografia, el clima i la qualitat de vida han convertit la demarcació en un pol d'atracció per als ciclistes d'arreu del món: professionals, amateurs o simplement aficionats. La Diputació de Girona ha apostat sempre per la Sea Otter Europe, perquè contribueix a desestacionalitzar el turisme més enllà de la temporada d'estiu i ens reforça com a destinació esportiva de primer nivell mundial», ha destacat el vicepresident Pau Presas en la seva intervenció. 

En l'acte, també hi han intervingut la vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis; el vicepresident de la Federació Catalana de Ciclisme de Girona, Carles Ferrer, i el director de la Sea Otter Europe, Albert Balcells. També hi ha assistit l'alcalde de Sant Gregori i diputat, Joaquim Roca, a més de diferents patrocinadors.

Després de l'acte institucional, les autoritats han fet un recorregut per la zona d'exposició del festival, que compta amb la presència de 400 marques i més de 250 estands de bicicletes, bicicletes elèctriques, complements i tecnologia aplicada al ciclisme. Paral·lelament, també se celebra la segona edició de l'Euro Mobility Festival, el festival de la mobilitat urbana sostenible, que consolida l'aposta per la sostenibilitat i disposa en aquesta ocasió d'un espai propi.

En aquesta edició i, com a novetat, també s'ha programat un congrés que reunirà els protagonistes més destacats de la indústria de la bicicleta. La iniciativa neix per donar resposta a les necessitats constants del sector sobre el futur, la preferències d'un mercat en constant evolució i, alhora, per esdevenir una xarxa de connexió per als professionals. 

 

Un programa esportiu molt ampli

Com cada any, un dels principals al·licients de la Sea Otter Europe són les competicions esportives. El cartell consta de dotze proves de totes les modalitats, entre les quals hi ha les de carretera, gravel, BTT, descens, trial o bicicleta elèctrica (e-bike), i estan dirigides tant a professionals com a aficionats. En total, hi prendran part uns 5.000 participants. 

En destaquen una de les proves de les World E-Bike Series, organitzades per la Unió Ciclista Internacional (UCI); la Scott Marathon de BTT o la XCE Continental Series, una prova internacional de la modalitat Eliminator, que la setmana que ve viurà la final de la Copa del Món del 2023 a Barcelona.