Notícies

Presentació del Torneig Internacional de Tennis Femení Solgironés de la Bisbal

Foto : Presentació del Torneig Internacional de Tennis Femení Solgironés de la Bisbal

Aquest matí ha tingut lloc, a l'auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya, la presentació del Torneig Internacional de Tennis Femení Solgironès de la Bisbal, que tindrà lloc entre el 5 i l'11 de juny. A l'acte, hi ha intervingut el diputat Joan Fàbrega en representació de la Diputació de Girona, una de les institucions col·laboradores d'aquest esdeveniment.

El Torneig Internacional de Tennis Femení de la Bisbal és un dels quatre tornejos més importants a escala nacional -juntament amb els que se celebren a Reus, València i Madrid-, i està entre els cinquanta tornejos d'àmbit internacional en terra batuda. Ha pujat a la categoria WTA Tour 125 i repartirà 115.000 dòlars en concepte de premis.

Es tracta d'un nou salt de categoria per a un torneig que va néixer fa set anys com un ITF 10K + H i que, després de l'èxit de les anteriors edicions, ha anat pujant de categoria fins a arribar a les portes del millor circuit del món en categoria femenina.

La competició es disputarà entre el 5 i l'11 de juny, coincidint amb la segona setmana del Roland-Garros. Això permetrà que algunes de les tennistes que no aconsegueixin entrar a l'última setmana de competició del torneig parisenc es puguin apuntar al torneig internacional de la Bisbal. Es tracta d'una competició que reprodueix algunes de les condiciones que es donen al Grand Slam francès, atès que utilitza la mateixa terra batuda, portada especialment des de França per garantir la màxima qualitat.

Com cada any, s'espera que per les pistes del Club Esportiu CT la Bisbal passin joves promeses que busquen obrir-se pas al circuit WTA. L'any passat, van sorprendre jugadores com l'andorrana Vicky Jiménez, que va arribar a les semifinals amb tan sols setze anys, i la russa Erika Andreeva, finalista júnior de Roland-Garros 2021 i que amb disset anys va disputar la final davant una altra de les grans promeses del circuit WTA: la xinesa Xinyu Wang.

Els aficionats al tenis podran gaudir del joc de jugadores consolidades dins del Top100. Per les pistes del Club Esportiu CT la Bisbal han passat jugadores de la talla de Paula Badosa (nascuda a Begur i actual número 13 del rànquing mundial) o Bianca Andreescu (guanyadora del US Open en 2019 davant Serena Williams).

Per altra banda, s'espera la presència de jugadores catalanes que ja han participat en el torneig i que ara mateix estan escalant posicions al rànquing. És el cas de Rebeka Masarova, que recentment va entrar al Top100 mundial després d'arribar a la final del WTA 250 d'Auckland; Marina Bassols, que està a les portes de situar-se entre les cent millors, o Aliona Bolsova, número 61 del món, que està recuperant la seva millor versió.