Notícies

Èxit de participació en la tercera edició del Saló dels Oficis al castell de Sant Ferran de Figueres

Foto : Èxit de participació en la tercera edició del Saló dels Oficis al castell de Sant Ferran de Figueres

La finalitat del saló és promoure la formació professional i els oficis a la comarca de l'Alt Empordà

L'esdeveniment tindrà lloc del 21 al 23 de març al castell de Sant Ferran de Figueres, i inclou nombroses activitats relacionades amb la formació i l'ocupació

Aquest matí, Jordi Masquef, diputat del servei d'Esports de la Diputació de Girona, ha participat en la inauguració del Saló dels Oficis al castell de Sant Ferran de Figueres. En l'acte, també hi han intervingut Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres; August Conesa, president de la Fundació dels Oficis; Jesús Quiroga, regidor d'Empresa, Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Figueres; Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona, i Raquel Robert, directora dels Serveis Territorials d'Economia i Hisenda a Girona.

Aquest esdeveniment està organitzat per l'Ajuntament de Figueres i la Fundació dels Oficis, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i la Generalitat de Catalunya.

El Saló dels Oficis és un esdeveniment que reuneix entitats públiques i privades, empreses, centres educatius, estudiants i famílies de l'Alt Empordà. La finalitat és promoure, revalorar i donar a conèixer la formació professional i els oficis de la comarca a tots aquells alumnes que han d'orientar el seu futur vocacional i professional, posant-los a l'abast les opcions de futur que el sector els pot oferir, a fi que les coneguin de primera mà. En aquest sentit, se'ls orienta i, a més, se'ls presenten vivències de persones que estudien en aquest mateix àmbit formatiu o que es dediquen al món dels oficis.

Aquesta tercera edició del certamen tindrà lloc els dies 21, 22 i 23 de març (un dia més respecte de l'edició anterior), al castell de Sant Ferran de Figueres, i l'organitza la Fundació dels Oficis, creada l'any 2007 per un grup d'empresaris de l'Alt Empordà amb l'objectiu de promocionar els oficis a la comarca, a través de la formació.

En la inauguració, el diputat Jordi Masquef ha destacat: «Des de la Diputació de Girona seguim col·laborant un any més en aquest Saló dels Oficis, perquè la formació, l'educació i l'aprenentatge dels diferents oficis, sobretot de la gent jove, però també dels desocupats i dels treballadors en actiu que volen millorar, són una tasca de tots, que només unint sinergies es podrà portar a terme amb la professionalitat necessària».

Aquest any, en què les xifres d'assistència ja han doblat, es donarà a conèixer la formació sobre els oficis a tres mil alumnes de la comarca. «La voluntat d'aquest Saló dels Oficis és que tot el jovent de la comarca tingui, en un mateix espai, totes les opcions de formació professional», ha dit la directora del Saló, Meritxell Garrido. Tots els centres educatius de la comarca han confirmat que hi assistiran, i hi són representats tots els cicles formatius que es fan a les diferents poblacions, com ara a Castelló d'Empúries, Figueres, Llançà i Roses.

A més del nombre d'assistents, també ha augmentat el nombre d'empreses col·laboradores i estands: s'ha passat de noranta-nou a cent cinquanta empreses, i de cinquanta-quatre a setanta-cinc estands. A més, s'han programat quaranta tallers pràctics i divuit xerrades informatives, que suposen tot un èxit de participació i d'implicació del teixit empresarial i formatiu de la comarca.

El Saló dels Oficis està organitzat per la Fundació dels Oficis, una entitat alt-empordanesa sense ànim de lucre formada per un grup d'empresaris de la comarca que vol promoure i donar valor als diferents oficis. Defensa que els oficis són essencials per al desenvolupament de la societat i el funcionament de les empreses, i treballa amb l'objectiu de ser a la comarca un referent en la formació professional; procurar un futur als joves, donant-los l'oportunitat d'aprendre un ofici; donar solució a la manca de professionals que hi ha a la comarca, i defensar i promoure els oficis com una opció de futur amb moltes possibilitats de creixement professional.