Notícies

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, assisteix a la V Conferència de Presidències de Diputacions, a València

Foto : El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, assisteix a la V Conferència de Presidències de Diputacions, a

La ciutat de València ha estat escenari ahir dijous i avui divendres de la cinquena edició de la Conferència de Presidències de Diputacions de l'Estat, organitzada per la Diputació de València, la Fundación Democracia y Gobierno Local i la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP). El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha assistit a les dues jornades, que han inclòs conferències i taules rodones i que han tingut lloc al centre cultural La Beneficència.

La inauguració va ser a càrrec del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, que també presideix la Fundación Democracia y Gobierno Local.

El programa ha inclòs una taula rodona sobre el repte demogràfic i el risc de despoblament que pateixen molts pobles petits d'arreu de l'Estat, i una altra centrada en els fons europeus Next Generation i la transformació digital. Posteriorment, hi ha hagut una sessió de treball conjunta entre els presidents de les diputacions assistents.

Francisco Reyes, president de la Comisión de Diputaciones, Cabildos y Consejos Insulares de la FEMP, ha clausurat les jornades.

La V Conferència s'emmarca en la commemoració, durant el 2022, dels dos-cents anys de les diputacions a l'Estat. De fet, avui, 13 de maig, se celebren els dos segles de la constitució de la Diputació de Girona.