Notícies

El diputat Josep Maria Bagot acompanya la consellera Laura Vilagrà a diferents espais d'Hostalric afectats pels temporals

Foto : El diputat Josep Maria Bagot acompanya la consellera Laura Vilagrà a diferents espais d'Hostalric afectats pels tempo

El diputat de suport a entitats locals de la Diputació de Girona, Josep Maria Bagot, visita diferents espais d'Hostalric afectats pels temporals Dana i Gloria juntament amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà; l'alcalcalde del municipi, Nil Papiol; la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, i la directora dels Serveis Territorials de la Presidència a Girona, Maria Josep Porta.

Han visitat diferents espais d'Hostalric afectats pels temporals Dana i Gloria que ara s'estan recuperant amb obres de rehabilitació i millora. Els assistents han conegut de primera mà les zones en obres del talús de Can Llensa i també els treballs que es duen a terme al camí dels Ollers i al carrer Bonaventura Codina del municipi.

El temporal Gloria va generar, a Hostalric, danys materials públics i privats greus a la via pública, al patrimoni, als equipaments municipals i centres educatius, i en activitats econòmiques i agràries. Entre els danys més quantiosos hi ha el que es va produir al camí dels Ollers, on les intenses pluges van col·lapsar la capacitat de drenatge del camí i van provocar la pèrdua d'estabilitat del vial i de les seves proteccions; al pas sobre la riera d'Arbúcies, que va desaparèixer arrossegat per la rierada; al castell d'Hostalric, on va quedar afectat tant el talús sud com el baluard nord del monument, o a l'escola Mare de Déu dels Socors. Algunes de les reformes i arranjaments que s'estan fent s'han visitat avui.

Per mitjà dels fons de cooperació dels anys 2020 i 2021, la Diputació de Girona ha concedit diferents ajuts a l'Ajuntament d'Hostalric per a despeses corrents, arranjaments i actuacions en camins. I concretament amb motiu del temporal Gloria es va concedir una subvenció per import de 34.766,36 euros.