Notícies

La Diputació de Girona i la Cambra de Comerç presenten un estudi sobre els efectes de l'eliminació dels peatges a l'AP-7

Foto : La Diputació de Girona i la Cambra de Comerç presenten un estudi sobre els efectes de l'eliminació dels peatges a l'A

El document inclou una sèrie de propostes per millorar la mobilitat a la part gironina del corredor del Mediterrani a partir del 31 d'agost, quan es farà efectiva la mesura

La consultora Eficiència Locacional s'ha encarregat de la redacció d'aquest estudi, que té el suport de la patronal de transports Asetrans i la FOEG i que recull les aportacions de tots els sectors implicats

Preveure els efectes que tindrà a les comarques gironines l'eliminació dels peatges de l'AP-7, que es farà efectiva el proper 31 d'agost. Aquest és l'objectiu de l'estudi que han presentat aquest migdia la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç de Girona. Es tracta d'un document que fa una diagnosi de l'estat del corredor del Mediterrani a la demarcació i que inclou propostes concretes per millorar-ne la mobilitat. 

La consultora Eficiència Locacional s'ha encarregat de la redacció del treball, que compta amb el suport de la patronal de transports Asetrans i la FOEG. Durant els quatre mesos que ha durat el procés d'elaboració, s'han recollit les aportacions de tots els sectors implicats, de manera directa o indirecta. S'han mantingut trobades amb professionals del sector del transport, com també amb representants de les cambres de comerç gironines, d'organitzacions sectorials, de col·legis professionals i de les diferents administracions locals.

"Aquest estudi ha tingut molt en compte la veu del territori per calibrar les seves necessitats, i ha de servir de full de ruta per al desenvolupament de les infraestructures en els propers anys a les comarques gironines", ha destacat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. 

En la presentació, que ha tingut lloc a la sala d'actes de la Cambra de Comerç de Girona, també hi han intervingut el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega; el president d'Ordenació del Territori de la Cambra de Girona i d'Asetrans, Àlex Gilabert; el vicepresident de la FOEG i d'Asetrans, Eduard Ayach, i l'expresident de la Diputació Pere Macias, Francesc Xavier Ventura i Laura Córcoles, com a representants d'Eficiència Locacional. També hi ha assistit el diputat de Xarxa Viària, Jordi Xargay. 

L'estudi estableix propostes d'actuació definides a partir de vuit eixos: sostenibilitat, seguretat viària, millora de la permeabilitat de l'AP-7, nou paper de l'N-II, redistribució dels fluxos de la xarxa viària, serveis a la carretera, vessant urbanística i transport públic per carretera. 

La voluntat de les institucions que impulsen aquest document és fer seguiment de la incidència de l'alliberament dels peatges, en cadascun dels àmbits analitzats, estant en contacte permanent amb les administracions directament responsables de les intervencions.