Política de galetes

Les galetes (cookies en anglès) són petits arxius de text que s'instal·len als equips des dels quals s'accedeix al nostre lloc web. Entre altres finalitats, les galetes registren les preferències i els hàbits de navegació d'un usuari. S'associen a l'usuari i al seu equip, però no proporcionen dades directament identificatives. Algunes galetes -per exemple, les que permeten elaborar estadístiques o les publicitàries- necessiten el consentiment de l'usuari del lloc web. En canvi, altres galetes -les de caràcter tècnic o les necessàries per oferir un servei sol·licitat per l'usuari- són imprescindibles per al funcionament del lloc. Les galetes es poden classificar segons la vigència, segons qui les gestiona o segons la finalitat.

Segons la vigència

  • De sessió: són temporals i queden a l'arxiu de galetes del navegador de l'usuari fins que abandona el lloc web.
  • Persistents: queden emmagatzemades i el lloc web les llegeix cada vegada que l'usuari hi fa una visita.

Segons qui les gestiona

  • Pròpies: són les pròpies del titular del lloc web des del qual es presten els serveis a l'usuari.
  • De tercers: s'envien a l'usuari per part d'un tercer, diferent del titular del lloc.

Segons la finalitat

  • Necessàries: són les imprescindibles per facilitar la connexió. No hi ha opció d'inhabilitar-les, atès que són les necessàries per al funcionament del lloc web.
  • Tècniques: permeten controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió i accedir a pàgines d'accés restringit, entre d'altres.
  • De preferències: permeten recordar les opcions de l'usuari (per exemple, llengua o regió des de la qual accedeix) a fi de proporcionar-li serveis avançats.
  • Analítiques: proporcionen informació estadística i permeten millorar els serveis. Utilitzem galetes de Google Analytics que es poden desactivar instal·lant aquest connector.
  • De publicitat: serveixen per oferir continguts publicitaris relacionats amb els interessos de l'usuari, o bé directament o bé per mitjà de tercers (adservers).
  • De geolocalització: es fan servir per conèixer la localització geogràfica de l'usuari.

Podeu revocar el consentiment sobre la utilització de galetes eliminant-les amb les opcions que us ofereix el navegador o des del panell de control de galetes d'aquesta web.

També podeu configurar el navegador de manera que us informi prèviament de la possible instal·lació de galetes. En els enllaços següents trobareu informació sobre com fer-ho.