Maria Àngels Anglada. Vida i obres

Any de publicació
2010
ISBN
D.L.: B-27181-2010

El DVD Maria Àngels Anglada conté cinc documentals, el primer dels quals se centra en la vida de l'escriptora, i la resta tenen com a punt de partida algunes de les seves obres de narrativa.

 

1- Biografia. (33'52'') Recorregut biogràfic de l'escriptora i presentació d'una part de la seva producció literària, des de les primeres etapes de la seva vida, a Vic, fins a la darrera època a Figueres i Vilamacolum.

 

2- No em dic Laura. (16'23'') Presenta en imatges una narració de 1981 a través de la visita a alguns indrets del paisatge vigatà, en què Maria Àngels Anglada recrea el pas de Verdaguer i de la seva poètica per aquests indrets, lligats tant al poeta com a ella mateixa.

 

3- Artemísia. (13'30'') Documental sobre una novel·la de 1989 que transcorre a l'illa de Lesbos (Grècia), on un violinista català entra en contacte amb Artemísia, Laura i Electra, tres persones que acabaran tenint un paper molt important en la seva vida.

 

4- El violí d'Auschwitz. (14'23'') Recreació de les imatges que corresponen a la novel·la del mateix títol, de 1994, en què l'escriptora escenifica el drama del genocidi jueu en la figura d'un luthier obligat a construir un violí pels caps del camp de concentració i extermini d'Auschwitz.

 

5- També a tu, Cleanòrides. (12'40'') Un documental sobre una novel·la breu de l'escriptora, de 1981, que tracta sobre la relació amorosa, amb final tràgic, entre Cecília, una arqueòloga catalana, i Cleanòrides, un jove grec, en el marc de la dictadura dels Coronels, als anys 70 del segle XX.