La música a Girona. Història del Conservatori Isaac Albéniz

Any de publicació
2008
Número pàgines
462
ISBN
978-84-96747-34-0
Preu
20 €

Aquesta obra, estructurada en dues parts, ofereix en primer lloc una panoràmica general sobre el fet musical a la ciutat de Girona des de les darreries del s. XIX fins als nostres dies, i en la segona part, un treball exhaustiu, sòlidament documentat, d'una precisió quasi germànica, sobre la Història del Conservatori de Música de Girona.

L'autor no es limita a l'exposició freda de dades i documents: ha sabut bastir una història que, en clau wagneriana, presenta els Leit-motiv culturals de la Girona del segle XX, sempre imbricats en el fet musical en genèric: concerts, balls, sardanes i audicions es barregen amb compositors, intèrprets, coneguts docents de l'art musical, polítics, gent del carrer... És doncs una simfonia concertante en què alguns "solistes" tenen el seu ben merescut protagonisme, però que també deixen molt d'espai a la resta d'intèrprets.

Molts gironins s'hi reconeixeran, i molts d'altres hi aprendran més del que podrien imaginar sobre un aspecte de Girona massa poc conegut fins avui: el món de Terpsícore, la musa de la Música i la Dansa.