Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Art de Girona

Pujada de la Catedral, 12
Girona - Gironès
Telèfon: 972203834
Fax: 972203834
cclusellas@gencat.cat
www.museuart.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Pintem sense colors


Descripció breu:

El taller Pintem sense colors és una activitat de descobriment. Mitjançant l'observació de les obres d'art de la col·lecció permanent del Museu, farem un viatge a través de la història per esbrinar quines substàncies naturals s'empraven per crear els colors en la pintura. Ens espera tot un univers de materials sorprenents: des del refinat lapislàtzuli fins a elements vegetals com el safrà. Tot això i molt més ens ensenyarà a pintar sense colors.


Lloc o equipament:

Museu d'Art de Girona.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 hores.


Preu/alumne original:

3.3 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.99 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer el procés d'elaboració dels pigments a partir de substàncies naturals. 2. Facilitar l'acostament al fet creatiu des d'un vessant interdisciplinari que inclou les àrees de visual i plàstica, llengua i coneixement del medi. 3. Estimular la imaginació i la creativitat, així com l'autonomia i la relació social amb el grup.


Descripció de l'activitat:

Pintem sense colors és una activitat destinada a pràcticament tots els cursos de l'educació primària (de 1r a 4t de primària) i busca explicar el procés d'elaboració dels pigments a partir d'elements presents a la natura. A través d'una pregunta en forma de repte, s'insta l'alumnat que pensi com és possible que fa mil anys poguessin pintar interiors d'edificis i quadres i que encara avui aquestes pintures continuïn conservades. A partir de les seves respostes s'iniciarà el recorregut per les sales d'exposició permanent del Museu, on es parlarà sobre la pintura sobre pedra, fusta i tela. Atenta a la participació dels alumnes, l'educadora proporcionarà material de suport d'una maleta didàctica i s'aniran descobrint els orígens dels colors. Finalment, a la sala taller, s'experimentaran les possibilitats que els elements de la natura ofereixen per elaborar pigments. En grups de treball reduïts, els alumnes faran colors, amb els quals després acoloriran alguns detalls d'obres del Museu.


Materials utilitzats:

Dossier per al professorat, pedres i pigments, fitxes, reproduccions d'obres del Museu, materials naturals i material de suport a l'activitat.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes per als docents i per als educadors.


Observacions:

El grup es podrà endur els treballs fets al taller després del dia de la visita, un cop s'hagin assecat.