Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Privada Pascual i Prats

C/ Albereda, 3-5 àtic
Girona - Gironès
Telèfon: 972208800
Fax:
museuhistoria@guixols.cat
https://museu.guixols.cat/educatives/index.php
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

La ciutat industrial


Descripció breu:

Moltes poblacions van passar de ser un poble a una ciutat industrial. A través de diferents recursos, la visita permet conèixer com vivien les famílies dels fabricants i les de les persones que treballaven a les fàbriques: homes, dones i mainada. En acabat, els alumnes elaboraran una llibreta de cordill amb tapes de suro que s'emportaran a casa. Per a la portada de la llibreta utilitzaran planxes de gravat originals de l'antiga impremta Viader.


Lloc o equipament:

Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

90 minuts


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Afavorir el coneixement i el respecte pel patrimoni cultural. 2. Afavorir la reflexió envers problemes o fets actuals a través del coneixement i la reflexió sobre el passat. 3. Respectar la igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones i la no-discriminació de persones. 4. Afavorir la descoberta de la bellesa present en la quotidianitat. 5. Ensenyar l'alumne/a a aprendre per si mateix/a i a estimular-ne i fomentar-ne la imaginació i la creativitat.


Descripció de l'activitat:

Visita guiada a les sales del museu dedicades a la societat dels segles XIX-XX. Un temps de canvis en la vida quotidiana de la gent per la industrialització i en especial per la fabricació de taps de suro, que va afectar el treball, amb dones i nens a les fàbriques; va incidir en el paper dels ateneus i casinos, i va comportar la construcció d'un ferrocarril i d'un port a la població. A través de diferents recursos i de les noves tecnologies, els alumnes participaran en l'activitat i descobriran com vivien els fabricants, d'una banda, i els nens i les dones que treballaven a les fàbriques, de l'altra. En acabat, elaboraran una llibreta de cordill amb tapes de suro que s'emportaran a casa. Per a la portada de la llibreta utilitzaran planxes de gravat originals de l'antiga impremta Viader.


Materials utilitzats:

Col·lecció de peces del museu, moltes per ser tocades; material interactiu sobre les fàbriques, i fitxes gegants sobre personatges.


Mecanismes d'avaluació:

Després de l'activitat es lliura una enquesta als participants perquè en facin una valoració. També es té en compte la valoració de l'educador/a que monitora l'activitat.


Observacions: